Κυτταρίτιδα: Πώς εμφανίζεται στο σώμα μας και πώς αντιμετωπίζεται;

  07 May, 2022 EY ZHNΑΡΘΡΑ
Κυτταρίτιδα: Πώς εμφανίζεται στο σώμα μας και πώς αντιμετωπίζεται;

Ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Δημήτρης Καραφουλίδης, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το μείζον θέμα της κυτταρίτιδας και κατά πόσο και με ποιους τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Όλοι ξέρουμε τι εικόνα έχει το δέρμα λόγω της κυτταρίτιδας, η λεγόμενη «όψη πορτοκαλιού».

Οι ειδικοί εξηγούν τι συμβαίνει στο σώμα και εμφανίζεται.

Στις γυναίκες μπορεί να εμφανιστεί στα ψωμάκια, στους γλουτούς, στα μπράτσα, στα πόδια, στα γόνατα, ενώ στους άντρες εστιάζει στην κοιλιά και στον λαιμό.

«Είναι γενετικό το κομμάτι του πώς εμφανίζεται στο σώμα, είναι το DNA μας, έχει να κάνει με το πώς τρεφόμαστε, με το εάν αθλούμαστε, τον τρόπο ζωής μας. Δεν μπορούμε κάνουμε θεραπείες για την κυτταρίτιδα και ταυτόχρονα να πίνουμε, να καπνίζουμε και να έχουμε καθιστική ζωή», είπε ο κ. Καραφουλίδης.

Και πρόσθεσε σχετικά με την αντιμετώπισή της: «Χρειάζεται, νερό, ενυδάτωση στο σώμα με φρούτα και λαχανικά και άσκηση. Οι κρέμες ενυδατώνουν την επιδερμίδα αλλά δεν βοηθούν στην μείωση της. Το μασάζ μαλακώνει τα κύτταρα αλλά είναι επικίνδυνη για χαλάρωση του σώματος. Στη δερματολογία, μπορούμε να κάνουμε μεσοθεραπεία, δηλαδή ενέσεις στις προβληματικές περιοχές και αλλάζουν λίγο τα λιποκύτταρα και σφίγγει το σώμα».

«Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πλήρως καθώς είναι θέμα οργανισμού. Χρειάζεται υπομονή, χρήματα και κάθε χρόνο να το κάνουμε», ξεκαθάρισε.

 

  07 May, 2022 EY ZHNΑΡΘΡΑ