Κυπελλούχος ΕΠΣΗ ο ΠΑΝΟΜ

Ρεπορτάζ: Μανώλης Βαρδαλαχάκης, Μάνος Μαρκάκης  26 March, 2018 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυπελλούχος ΕΠΣΗ ο ΠΑΝΟΜ

Φώτο: Στέλιος Χανιωτάκης

Σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο του Τυμπακίου, ο 47ος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΗ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον ΠΑΝΟΜ να σηκώνει το τρόπαιο, επικρατώντας με 1-0 του ΠΟΑ χάρη στο τέρμα του Μυλωνά στο 90’ σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο μπήκε ο ΠΑΝΟΜ, και η ομάδα των Μαλίων, έχοντας ως κύριο εκφραστή της τον Μυλωνά προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του ΠΟΑ, χωρίς όμως να μπορέσει να μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε κάποιο τέρμα.

Στο 13’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Μυλωνάς βγήκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Μανουσάκη, ωστόσο ο Βρεττός τελευταία στιγμή τον έκοψε διατηρώντας το 0-0.

Από εκείνο το σημείο ο ΠΟΑ ισορρόπησε το παιχνίδι, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, οι προσπάθειες του Χαρίτου και του Τριανταφύλλου δε βρήκαν στόχο με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει στο πρώτο μισάωρο.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΟΑ ανέβαζε ολοένα και περισσότερο την απόδοσή του και στο 40’ ήρθε η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο παιχνίδι. Ο Πατηνιώτης έκανε το σουτ, ο Ζαχαριουδάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Ρουμπάκης το εκτέλεσε, ο Ξυλούρης πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά της άμυνας» της ομάδας των Μαλίων, ωστόσο ο Ζαχαριουδάκης ήταν εκ νέου εκεί για να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ο Ρουμπάκης βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Ξυλούρη, εκείνος προσπάθησε να πλασάρει, όμως ο Βρεττός αποσόβησε τον κίνδυνο.

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως τελείωσε και ο Τριανταφύλλου ήταν εκείνος που απείλησε για τον ΠΟΑ, όντας σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Ζαχαριουδάκη, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ. Οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν στο 58’ όταν βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μυλωνάς έβγαλε στον Καπετανάκη, όμως ο Μανουσάκης έδιωξε το πλασέ του.

Το παιχνίδι είχε πάρει ξέφρενο ρυθμό και στο 59’ το σουτ του Ρουμπάκη πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 72' ο Τριανταφύλλου σούταρε ωστόσο η μπάλά κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στα πέναλτι, ο Μυλωνάς στο 90' με μια φοβερή ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανουσάκη κάνοντας το 1-0 και ουσιαστικά χάρισε στον ΠΑΝΟΜ το κύπελλο της ΕΠΣΗ. Έξαλλα πανηγύρια με το σφύριγμα της λήξης από κόσμο προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΟΜ: Ζαχαριουδάκης, Μαυρίδης, Διαμαντάκης, Χαλκιαδάκης, Τζιράκης, Κολιακουδάκης, Μυλωνάς, Μανιαδής, Φουκαράκης (78' Συσκάκης), Δαριβιανάκης, Καπετανάκης (73' Τζιράκης Δ.).

ΠΟΑ: Μανουσάκης, Βρεττός (46' Χατζηανδρέου), Ρουμπάκης (84' Παπαδομιχελάκης), Χαμαλάκης, Πετράκης (46' Καρβελλάς), Τζανής, Τριανταφύλλου, Χαρίτος, Ξυλούρης, Φραγκιαδάκης (61' Μπέρκης), Πατηνιώτης.

 

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Μανώλης Βαρδαλαχάκης, Μάνος Μαρκάκης  26 March, 2018 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ