Κύπελλο Ελλάδος: Πήραν το εισιτήριο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

  23 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κύπελλο Ελλάδος: Πήραν το εισιτήριο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Η επικράτηση του Λεβαδειακού στο πρώτο παιχνίδι με 3-2 σήμανε συναγερμό στους Πειραιώτες που απέφυγαν το ολικό ροτέισον προκειμένου να μην κινδυνεύσουν από μια ομάδα που παίζει στη Super League 2. Κι ο Τικίνιο ήταν εκείνος που έκανε τη δουλειά μέσα στο γήπεδο αποβάλλοντας κάθε άγχος προτού ολοκληρωθεί το α' ημίχρονο.

Στο 25' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά, ενώ  στο 43' ακολούθησε τη φάση κι εκτέλεσε εύστοχα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Ονιεκούρου για να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

 Στις καθυστερήσεις ο Μυτίδης κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι τέλους το 2-0.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Ο. Μπα (83' Αβρ. Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (88' Σουρλής), Μπουχαλάκης (83' Εμβιλά), Βρουσάι, Βαλμπουενά (62' Αγκιμπού Καμαρά), Ονιεκούρου (61' Ροντρίγκες), Τικίνιο.

 Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71' Mουτίνιο), Τσάπρας, Νίλι (82' Αλμπάνης), Πολέτο (82' Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63' Τζημόπουλος), Χάμοντ (63' Λινάρδος).

Πρόκριση με...άγχος και Άκπομ για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ... έκανε ό,τι μπορούσε για να μετατρέψει σε θρίλερ τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΛ, βρέθηκε στο 1-1 στο 62' και κινδεύνευσε με 1-2 στο 68' αλλά όταν σοβαρεύτηκε στο φινάλε του ματς, επικράτησε 3-1 και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του θεσμού.

 Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κυπελλούχους Ελλάδας ήταν ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο έστειλε τον Δικέφαλο στην οχτάδα.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 23' με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα ήταν εύκολη υπόθεση αλλά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του Δικεφάλου, έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΛ να πιστέψει ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά. 

 Στο 60' Όγκμποε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά προ του Ζίβκοβιτς γράφοντας το 1-1 σε μια φάση για την οποία οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φώναξαν για επιθετικό φάουλ πάνω στον Σέρβο γκολκίπερ. Το VAR εξέτασε τη φάση (μάλλον μόνο για οφσάιντ!) και ο διαιτητής μέτρησε το γκολ. Μάλιστα η ΑΕΛ άγγιξε κι ένα δεύτερο γκολ στο 68' οπότε και πάλι ο Όγκμποε κρέμασε τον Ζίβκοβιτς κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Ο Λουτσέσκου έριξε στην μάχη τον Άκπομ, διατήρησε και τον Σβιντέρσκι παίζοντας με 4-4-2 κι ο Άγγλος φορ καθάρισε με δύο θαυμάσια γκολ. Αρχικά στο 82' ο Κούρτιτς έκανε τη σέντρα, ο Ζίβκοβιτς γύρισε προς τον Άκπομ, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι πέτυχε το 2-1, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 91' με τρομερό σουτ έξω απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό... παραθυράκι του Σουλούκου για το τελικό 3-1.

 Ωστόσο, ο Άκπομ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε καθώς έβγαλε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84' Σίντκλεϊ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ (Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Μπαντιμπαγκά (89' Κούστα), Γλυνός (86' Μαυρίας), Όγκμποε.

 

  23 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα