Κτηνοτρόφοι Νομού Ηρακλείου: σύσκεψη την Παρασκευή με το βλέμμα σε κινητοποιήσεις

Oι κτηνοτρόφοι του Νομού Ηρακλείου ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν σύσκεψη την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε η ομάδα Συνεργασία Κτηνοτρόφοι Νομού Ηρακλείου μέσω Facebook.
Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός ενεργειών και κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας βρίσκεται «σε οριακό σημείο» και απαιτείται άμεση συλλογική δράση.
Η αναρτημένη ανακοίνωση:
«Προς όλους τους κτηνοτρόφους της Κρήτης και όλο τον πρωτογενή κλάδο: την Παρασκευή 17/10, στις 8 το βράδυ, στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, σας περιμένουμε όλους. Είναι θέμα επιβίωσης.
Θα είναι μαζί μας και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Δημήτρης Μόσχος.
Θα τα πούμε όλα και θα πράξουμε τα ανάλογα. Θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον του κλάδου και σας θέλουμε όλους δίπλα μας.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε να εξαφανίσουν τον πρωτογενή τομέα. Είναι θέμα επιβίωσης!»
Οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε συντονισμένες δράσεις, εφόσον δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις στα ζητήματα του κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών στο γάλα και στο κρέας και της έλλειψης στήριξης από το κράτος.
Δείτε επίσης
- Αγροτικές Επιδοτήσεις-Μητσοτάκης: “Το ταχύτερο δυνατόν η επεξεργασία των αιτήσεων και οι πληρωμές”
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν βρίσκει χρήματα για τους αγρότες και τον αποδυναμωμένο πρωτογενή τομέα
- Η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε κονδύλια για τρεις νέες γεωτρήσεις στον Δήμο Φαιστού
- Στα τάρταρα η ύπαιθρος: Σε απόγνωση αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Κρήτης
- ΟΠΕΚΕΠΕ, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις: Η οργή των αγροτών «πνίγει» την κυβέρνηση