Κρουσμα κορονοϊού και...ανησυχία στο Δήμο Γόρτυνας

neakriti.gr  04 September, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κρουσμα κορονοϊού και...ανησυχία στο Δήμο Γόρτυνας

Στο νοσοκομείο γυναίκα με κορονοϊό-Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της

Σε εγρήγορση βρίσκονται κάτοικοι και η Αρχή του Δήμου Γόρτυνας, μετά την επαλήθευση ενός κρούσματος μιας ηλικιωμένης γυναίκας, άνω των 80 ετών, σε ένα μικρό χωριό του Δήμου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ηλικιωμένη νοσηλεύεται στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ και ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ιχνηλάτησης των στενών επαφών της.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σε τεστ 4-5 άτομα που ανήκουν στον κύκλο των στενών επαφών της γυναίκας, όλα είναι αρνητικά και αναμένεται 1 ακόμα αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, οι εν λόγω στενές επαφές της παραμένουν προληπτικά σε καραντίνα και η σύσταση από τις Αρχές θα είναι να παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση και τις επόμενες ημέρες.

Άγνωστο παραμένει το πώς μεταφέρθηκε ο ιός στην γυναίκα η οποία δεν είχε συχνές μετακινήσεις, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως τις προηγούμενες ημέρες την επισκέφτηκε συγγενικό της πρόσωπο από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε εγρήγορση, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ υποστήριξε πως μετά από επικοινωνία και με την 7η ΥΠΕ, θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή για την διαδικασία ιχνηλάτησης.

 

neakriti.gr  04 September, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα