Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
500 γραμ. χυλοπίτες
4 μελιτζάνες τσακώνικες
1 ξερό κρεμμύδι
6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο
φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
τρίμματα φέτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Για τις χυλοπίτες με φέτα
Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά.
Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Το απλό τεστ 3″ που αποκαλύπτει ότι χρειάζεστε άμεσα ενυδάτωση
- Ακόμα περιμένουν οι Δήμοι της Κρήτης τα οφειλόμενα από την Κτηματική Υπηρεσία
- Έφτασαν στην Αγία Γαλήνη 442 μετανάστες
- Ζακυνθινή φρυγανιά: γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιά
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα λόγω τεχνικών εργασιών έως τις 7 Ιουλίου