Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
500 γραμ. χυλοπίτες
4 μελιτζάνες τσακώνικες
1 ξερό κρεμμύδι
6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο
φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
τρίμματα φέτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Για τις χυλοπίτες με φέτα
Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά.
Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Οκτωβρίου
- Άνοια: Πόσο κινδυνεύουν όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου; Νέα έρευνα απαντά
- Αίτηση για εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ: Ποσά από 687 έως 1.375 ευρώ για 18 επαγγέλματα
- Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί για τον δάκο – Τι ισχύει για συγκομιδή, εισφορές και εξαιρέσεις
- Το πιο αφράτο σιροπιαστό μυρμηγκάτο κέικ