Κρήτη: Ποιοι εντάσσονται στους νέους αγρότες – Τα αποτελέσματα

  07 December, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Ποιοι εντάσσονται στους νέους αγρότες – Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα ένταξης νέων δικαιούχων στο πρόγραμμα των νέων αγροτών αναρτήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε  η απόφαση ένταξης νέων δικαιούχων στο θπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022 στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης».

Στο πλαίσιο της παραπάνω πρόσκλησης στη Περιφέρεια Κρήτης εντάσσονται σε δεύτερη φάση 260 νέοι δικαιούχοι με δημόσια δαπάνη 9.920.000,00 ευρώ. Συνολικά έχουν ενταχθεί 1.726 δικαιούχοι, δημοσίας δαπάνης 67.095.000 ευρώ.

Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης, έχει ζητήσει με έγγραφη επιστολή, την εκχώρηση επιπλέον ποσού 27.452.500,00 ευρώ, για την ένταξη 733 νέων υποψηφίων (επιλαχόντων), οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος πλην όμως δεν επαρκούν τα χρήματα για την ένταξή τους.

Να σημειωθεί ότι ήδη με τροποποιητικές αποφάσεις έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των δικαιούχων στο πρόγραμμα των νέων αγροτών στις περιφέρειες  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Αττικής, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα από την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων της ενίσχυσης.

Επίσης, ήδη έχει ανακοινωθεί και η κατανομή των κονδυλίων συνολικού ύψους 526.792.000 ευρώ ανά περιφέρεια. Να σημειωθεί ότι αυξημένο προϋπολογισμό από τη νέα κατανομή είδαν οι περιφέρειες Θεσσαλίας, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 

  07 December, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ