Κρέπες με σπανάκι

argiro.gr  16 November, 2024 ΑΡΘΡΑ
Κρέπες με σπανάκι

Υλικά 

Για τις κρέπες με σπανάκι

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (με τα πράσινα φύλλα τους)
600 γρ. σπανάκι (πλυμένο και χοντροκομμένο)
400 γρ. ανθότυρο
150 γρ. φέτα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
12 κρέπες σπιτικές ή εμπορίου
Για την εύκολη μπεσαμέλ
700 γρ. γάλα φρέσκο
70 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. βούτυρο
1 αυγό
Αλάτι
1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. τριμμένο τυρί

 

Διαδικασία

Για τις κρέπες

Φτιάχνουμε τις κρέπες σύμφωνα με την ️βασική συνταγή για κρέπες ️και φτιάχνουμε μιάμιση δόση.

Γενικά όταν φτιάχνουμε κρέπες αλμυρές στο φούρνο ξεκινάμε με τη γέμιση ώστε να κρυώσει και να γεμίσουμε τις κρέπες με σπανάκι.

Για τη γέμιση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κει σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3′.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1΄.

Ρίχνουμε το καλά στραγγισμένο και χοντροκομμένο σπανάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του σπανακιού.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μετά από 2-3´σε δυνατή φωτιά το σπανάκι αρχίζει να στεγνώνει.

Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τον άνηθο.

Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα η γέμιση.

Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

Για την εύκολη μπεσαμέλ

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να διαλυθεί το κορν φλάουρ τελείως και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε πότε πότε γιατί πιάνει το κορν φλάουρ στη βάση της κατσαρόλας.

Αφήνουμε να πάρει βράση.

Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά.

Αφήνουμε να σταθεί για 5’ η κρέμα.

Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε το αυγό και το τυρί.

Ρίχνουμε 3 κουταλιές μπεσαμελ στην γέμιση με το σπανάκι κι ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα και γεμίζουμε τις κρέπες με την γέμιση.

Στο ταψί

Βουτυρώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό μακρόστενο ταψί 30χ20 εκατ .

Ρίχνουμε 1 κουτάλα μπεσαμέλ στο ταψί και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Πιάνουμε μια κρέπα και βάζουμε μέσα 3 κ.σ. γέμιση

Τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό και την ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί.

Όμοια τις γεμίζουμε όλες και τις βάζουμε κοντά κοντά στο ταψί.

Αν περισσέψει λίγη γέμιση η υγρά από την γέμιση περιχύνουμε τις κρέπες.

Αδειάζουμε την υπόλοιπη ζεστή μπεσαμέλ σε όλη την επιφάνεια.

Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας και σφραγίζοντας καλά το ταψί γύρω γύρω.

Ψήνουμε για 20’ λεπτά στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε τις κρέπες με σπανάκι, να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τις σερβίρουμε ζεστές με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.

Μυστικά

Για τις αλμυρές κρέπες υπάρχει ένα μυστικό που κάνει την διαφορά. Πρέπει να βγουν ζουμερές διαφορετικά στεγνώνουν πολύ κι όταν κρυώσουν λίγο έχουν υφή σαν πλαστικό.

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να υπάρχει και αρκετή υγρασία στη γέμιση αλλά και η μπεσαμέλ πρέπει να είναι αραιή. 

 

argiro.gr  16 November, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα