Πολλές φορές, όταν θέλετε να μαγειρέψετε κρέας, συνειδητοποιείτε πολύ αργά ότι το έχετε ξεχάσει στην κατάψυξη και, ως εκ τούτου, μέχρι να ξεπαγώσει θα περάσουν τόσες ώρες, ώστε αλλάζετε γνώμη και μαγειρεύετε κάτι άλλο.
Υπάρχει ένας πολύ απλός και ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέας, χωρίς να προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων.
Η μέθοδος που θα δείτε είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Η βασική προϋπόθεση είναι πως το κρέας σας είναι από πριν κομμένο/χωρισμένο σε κομμάτια. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι καυτό νερό (όχι βραστό!) και μερικές σακούλες φαγητού, οι οποίες να κλείνουν αεροστεγώς.
Πρώτα ζεστάνετε το νερό μέχρι τους 60°C. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις που θα βλέπετε τις πρώτες φυσαλίδες να σχηματίζονται στην βάση της κατσαρόλας και πως, αν βάλετε το δάχτυλό σας στο νερό, θα αντέχετε μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Στη συνέχεια βάζετε το κάθε κομμάτι κρέας που θέλετε να αποψύξετε μέσα σε μία σακούλα και την κλείνετε.
Βάλτε την σακούλα με το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Συνιστάται να ΜΗΝ την αφήσετε στο νερό για πάνω από 45’ σε κάθε περίπτωση.
Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά και άλλα είδη κρέατος σε περίπου 12 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός, ώστε το κρέας να μην αρχίσει να μαγειρεύεται μέσα στην σακούλα και ταυτόχρονα να μην προλάβουν να σχηματιστούν καθόλου βακτήρια.
Μην εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή για ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δείτε επίσης
- Άνδρας: Η κακή δίαιτα οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία – 8 τροφές «φάρμακα»
- Γρίπη: «Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν» – Αναμένεται έξαρση από τέλος Νοεμβρίου
- Το σνακ που προστατεύει τα μάτια μας από τις οθόνες
- Το Μικροβίωμα και ο ύπνος: Πώς η υγεία του εντέρου επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου
- Γιατί η επόμενη πανδημία θα βρει την Ευρώπη διχασμένη – Ανισότητες στα συστήματα υγείας
Σχετικά άρθρα
- Κάντε το όπως οι παλιοί Κρητικοί: Κόψτε το κρέας να σωθείτε, να σώσετε και το περιβάλλον
- Αντικριστό οφτό: Ο πιο… Κρητικός τρόπος ψησίματος!
- Διατροφή: Μειώστε την κατανάλωση κρέατος και τη σπατάλη τροφίμων!
- Κρέας και πουλερικά: Τι δείχνει το χρώμα – Πότε είναι υγιεινό και πότε επικίνδυνο [πλήρης οδηγός]
- Διανομή ΤΕΒΑ στους δικαιούχους από 26 Μαρτίου 2018