“Κραυγή” αγωνίας αγροτών και κτηνοτρόφων για τις επιδοτήσεις

olivemagazine.gr  04 November, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
“Κραυγή” αγωνίας αγροτών και κτηνοτρόφων για τις επιδοτήσεις

Όλα τα δεδομένα γύρω από το τί οδήγησε στη δραματική μείωση των επιδοτήσεων στους παραγωγούς, θα εξεταστούν απόψε στη διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο του Προφήτη Ηλία με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Αμπελουργών κι Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης ενώ θα αναζητηθούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Oι επιδοτήσεις φέτος είναι εξαιρετικά μειωμένες σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ενώ είχαμε και την καρατόμηση της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκη.

Τα ποσά της βασικής ενίσχυσης είναι  'πετσοκομμένα' σε ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 35% ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν πήραν ούτε καν πάνω από το 20% της περσινής προκαταβολής!

Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά για το τι συνέβη...

Αγρότης πήρε πέρυσι το ποσό των 1500 ευρώ ως προκαταβολή 70% της βασικής ενίσχυσης και φέτος είδε στον λογαριασμό του μόλις 450 ευρώ!

Σε άλλη περίπτωση, αγρότης πήρε πέρυσι 1230 ευρώ ως προκαταβολή και φέτος βρήκε 430 ευρώ... Και αρκετές ακόμη παρόμοιες περιπτώσεις...

Υπήρξε όμως και δικαιούχος που πήρε πέρυσι 1500 ευρώ και φέτος... απολύτως τίποτε, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές και χωρίς να εντοπίζεται πρόβλημα στα στοιχεία του...

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί βουλευτές, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Δήμαρχοι, κι εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

 

olivemagazine.gr  04 November, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα