Κοτόσουπα με ρύζι αυγολέμονο

olivemagazine.gr  01 December, 2021 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κοτόσουπα με ρύζι αυγολέμονο

Υλικά

Για το αυγολέμονο]

1 βιολογικό κοτόπουλο 1,5-1,6 κιλό περίπου
1 δαφνόφυλλο
2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφι)
4-5 κοτσάνια μαϊντανό
200 γρ. ρύζι
1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)
1 κλαδάκι σέλινο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαδάκι λεμονοθύμαρο
1 πρέζα κόκκους μαύρο πιπέρι
λίγο ανθό αλατιού
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
3 αυγά
2 λεμόνια, τον χυμό


Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με κρύο νερό να βράσει μαζί με το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τα κοτσάνια μαϊντανού και τους κόκκους πιπεριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ύστερα από περίπου 45΄-50΄, το αφαιρούμε από τον ζωμό του. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5΄ ώστε να μπορέσουμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το κόψουμε σε μικρά κυβάκια.

Σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 5΄ που θα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπώντας δυνατά βάζουμε ζωμό από τη σούπα μέχρι να πάρει αρκετό ζουμί και να αφρατέψει.

 

olivemagazine.gr  01 December, 2021 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ