Κοτόπουλο με ελιές και αγκιναράκια λαδιού

Υλικά
Μερίδες: 4
4 μπούτια κοτόπουλου
12 αγκιναράκια λαδιού (από βαζάκι), στη μέση
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
1/3 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
10-15 ανάμεικτες μαύρες και πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα αγκιναράκια και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον χυμό, τον δυόσμο και νερό τόσο, ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά.
Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος.
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ελιές και αγκιναράκια λαδιού, με αφράτο πιλάφι.
Δείτε επίσης
- Τέμπη: η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ανοίγει τον δρόμο για τη δίκη
- Αλέξης Τσίπρας: Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Τι γράφει,πότε βγαίνει στα βιβλιοπωλεία
- Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται «πολύ κοντά» σε συμφωνία, λέει ο Λευκός Οίκος
- Τελικά γιατί αγαπάμε τόσο το φθινόπωρο; Η επιστήμη απαντά
- Πόθεν Έσχες: Τι δηλώνει το «δίδυμο ΟΠΕΚΕΠΕ» Αυγενάκη - Βορίδη