Κοτόπουλο με ελιές και αγκιναράκια λαδιού

Υλικά
Μερίδες: 4
4 μπούτια κοτόπουλου
12 αγκιναράκια λαδιού (από βαζάκι), στη μέση
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
1/3 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
10-15 ανάμεικτες μαύρες και πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα αγκιναράκια και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον χυμό, τον δυόσμο και νερό τόσο, ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά.
Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος.
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ελιές και αγκιναράκια λαδιού, με αφράτο πιλάφι.
Δείτε επίσης
- Εκκλησία της Κρήτης: Κινδυνεύει το αυτοδιοίκητο - Η αντίδραση μετά την παρέμβαση χωρίς προηγούμενο
- ΕΕ: Να παραμείνει «παγωμένη» η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ζητά το ΕΚ
- Γρήγορο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο
- Taxisnet και υπηρεσίες ΑΑΔΕ, e-ΕΦΚΑ εκτός λειτουργίας δύο ημέρες τον Μάιο
- Ν Ηρακλείου: 8 συλλήψεις με επίκεντρο την παράνομη βόσκηση σε περιοχές NATURA