Κορονοϊός: Μόλις πέντε κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Μόλις πέντε νέα κρούσματα της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατά τη γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της COVID-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος
Μόλις πέντε νέα κρούσματα της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατά τη γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της COVID-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα τέσσερα από τα πέντε νέα κρούσματα σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το ένα εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2909, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Την ίδια στιγμή, 16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Κανένας θάνατος
Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174844 κλινικά δείγματα.
Δείτε επίσης
- Έντερο: Τι το βλάπτει και τι το βοηθά;
- Συμφωνία ειρήνης και όχι εκεχειρίας: Η απότομη αλλαγή στάσης Τραμπ στο ουκρανικό μετά τη συνάντηση
- Αρνί ρολό στο φούρνο με πατάτες και κεφαλογραβιέρα
- Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νέοι κανόνες με αλλαγές σε ΦΠΑ, τέλη και υποχρεώσεις ιδιοκτητών
- Κρίση εμπιστοσύνης και κρίση εκπροσώπησης – Οι πληγές του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πολιτικό σύστημα
Σχετικά άρθρα
- Πώς ξεκίνησε τελικά η πανδημία του κορονοϊού;
- Κορονοϊός: Έρχονται ρινικά εμβόλια για την παραλλαγή XEC - «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου
- Κορονοϊός: Μετά την υποπαραλλαγή FLiRT έρχεται η XEC – Σε έξαρση στην Ευρώπη
- Κορονοϊός: Τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας
- Κορονοϊός: Πολύ περισσότερα τα κρούσματα από όσα ανιχνεύονται – Έχουν σταματήσει οι εμβολιασμοί