Κορονοϊός - Γρίπη: Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

  06 January, 2023 ΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός - Γρίπη: Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Κανονικά πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη Δευτέρη, 9 Ιανουαρίου, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι ανησυχία είχε προκαλέσει η πρόταση του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος νωρίτερα την Παρασκευή είπε πως θα ήταν εύλογο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της γρίπης και λόγω έλλειψης των κλινών στα νοσοκομεία.

Η έξαρση του λεγόμενου «κοκτέιλ» κορωνοϊού, γρίπης και αναπνευστικού ιού RSV έχει προκαλέσει την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας.

Καπραβέλος: Να δοθεί παράταση στις διακοπές των μαθητών λόγω των ιώσεων

 

Ειδικότερα, ο ίδιος μίλησε στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα πρέπει να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών στο να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα.

Ο ίδιος προτείνει να ανοίξουν τα σχολεία τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα.

«Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

«Όλοι είχαν προβλέψει πως το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι τρομακτικό», λέει.

Σχετικά με την Κίνα ο κ. Καπραβέλος σχολίασε ότι δεν τον ανησυχεί η Όμικρον και τα μέτρα που παίρνει η Ευρώπη καθώς είναι προληπτικά, αλλά χρειάζεται επιτήρηση και συνεργασία με τον ΠΟΥ για να μην αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού έχει περιοριστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρορνιά ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι λόγω των ιογενών λοιμώξεων.

 

  06 January, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα