Κορονοϊός: Έξι νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στους 146 οι νεκροί
Έξι νέα κρούσματα για την Ελλάδα, ανακοίνωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, έφτασαν στη χώρα τα 2.632, από τα οποία το 55,4% είναι άνδρες. Το 22,6% των κρουσμάτων θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι και το 50% με ήδη γνωστό κρούσμα.
Διασωληνωμένοι, παραμένουν 35 άνθρωποι με μέση ηλικία 67 ετών. Το 23% αυτών είναι γυναίκες, ενώ το 91,4% των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. 81 πολίτες έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ακόμα δύο θανάτους. Τα θύματα του ιού στην Ελλάδα έφτασαν έτσι τα 146. Από αυτά, 39 ήταν γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη. Το 93,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 80.951 κλινικά δείγματα.
Δείτε επίσης
- Αναδρομικά για 855.000 συνταξιούχους – Ποιοι είναι στη λίστα
- Το πρώτο επεισόδιο της νέας σαιζόν του Άκη Πετρετζίκη θα έχει άρωμα Μεσαράς
- Ξεμπλοκάρει η οικοδομή: Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα και τον ΝΟΚ
- «Χασάπης» του ΟΠΕΚΕΠΕ:η σχέση του με τον «Φραπέ» και οι επιδοτήσεις: «Είμαι ένας πάμφτωχoς αγρότης»
- Οι χαμηλές επιδόσεις στο δημοτικό σχετίζονται με το πόσο κάθονται τα παιδιά μπροστά σε οθόνες
Σχετικά άρθρα
- Πώς ξεκίνησε τελικά η πανδημία του κορονοϊού;
- Κορονοϊός: Έρχονται ρινικά εμβόλια για την παραλλαγή XEC - «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου
- Κορονοϊός: Μετά την υποπαραλλαγή FLiRT έρχεται η XEC – Σε έξαρση στην Ευρώπη
- Κορονοϊός: Τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας
- Κορονοϊός: Πολύ περισσότερα τα κρούσματα από όσα ανιχνεύονται – Έχουν σταματήσει οι εμβολιασμοί