Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα

  27 July, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα

Στο “φως” της δημοσιότητας η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που αναλύει το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην χώρα μας. Τα 4 από τα 35 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Κανένας νέος θάνατος και 202 συνολικά τα θύματα του φονικού ιού στην Ελλάδα. Ολόκληρη η ανακοίνωση.

Πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας; Πόσα είναι τα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες; Πόσα από αυτά είναι εγχώρια και πόσα “εισαγόμενα”;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά και σήμερα, Δευτέρα 27.07.2020, η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, με την οποία καταγράφεται η πορεία του… εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός, στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως υπάρχουν 35 νέα κρούσματα και συνολικά 4.227.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

“Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Click4more: Δείτε τα γραφήματα και τα αναλυτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την σημερινή καταγραφή κάνοντας κλικ εδώ

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Χωρίς πανηγύρια έως τέλος Αυγούστου

Το μέτρο της αναστολής των πανηγυριών πιθανότατα θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, εκτίμησε σήμερα ο Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία επανεκκίνησε καλά, παρά τα δεδομένα προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

«Η οικονομία μας ξεκίνησε και ξεκίνησε καλά. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεύτερο lockdown δεν θα υπάρξει με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο. «Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊού» είπε χαρακτηριστικά. 

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι την περίοδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων. Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως κάνοντας ελέγχους σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.

 

  27 July, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ