Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Με το… βλέμμα στο άνοιγμα του τουρισμού από 1η Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση με τα νέα κρούσματα και τον αριθμό των νεκρών.
Ο κορονοϊός… παραμένει ανάμεσά μας και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικά όσο πλησιάζουμε προς την 1η Ιουλίου, οπότε και ο “τουρισμός” ανοίγει στην χώρα μας.
Πώς κινείται όμως ο κορονοϊός στην Ελλάδα;
Ο ΕΟΔΥ, με την καθιερωμένη γραπτή του ανακοίνωση ενημερώνει πως υπάρχουν 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας.
Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3390 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).
Δείτε επίσης
- Σχολικές εκδρομές: νέα ρύθμιση - υπεύθυνοι οι γονείς για τα αντικείμενα που μεταφέρουν οι μαθητές
- Πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι γλιτώνουν το «πέναλτι» 22%, ποιοι κερδίζουν έξτρα έκπτωση φόρου
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Μεσαράς σήμερα Τρίτη 14 Οκτωβρίου
- 24ωρη απεργία: Δεμένα τα πλοία, ποιοι συμμετέχουν
Σχετικά άρθρα
- Πώς ξεκίνησε τελικά η πανδημία του κορονοϊού;
- Κορονοϊός: Έρχονται ρινικά εμβόλια για την παραλλαγή XEC - «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου
- Κορονοϊός: Μετά την υποπαραλλαγή FLiRT έρχεται η XEC – Σε έξαρση στην Ευρώπη
- Κορονοϊός: Τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας
- Κορονοϊός: Πολύ περισσότερα τα κρούσματα από όσα ανιχνεύονται – Έχουν σταματήσει οι εμβολιασμοί