Κορμός σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά
Μερίδες: 15
Για τη βάση
Για την κρέμα σοκολάτα
4 ασπράδια αυγών
4 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
100-150 ml λικέρ πορτοκάλι
250 ml γάλα φρέσκο
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη σε υφή γιαουρτιού
Κι όμως αυτός ο εντυπωσιακός σοκολατένιος κορμός δεν είναι καθόλου δύσκολος στην παρασκευή του και θα κλείσει υπέροχα ένα εορταστικό γεύμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάση: Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα και τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ κοσκινισμένα.
Βήμα 2
Απλώνουμε σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή ένα αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος της λαμαρίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄-12΄. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Κρέμα σοκολάτα: Βάζουμε το γάλα και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξαναζεσταίνουμε και το σουρώνουμε πάνω από ένα μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει η κρέμα.
Βήμα 4
Συναρμολόγηση: Ραντίζουμε τη βάση με το λικέρ και απλώνουμε τη μισή από την κρέμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Προαιρετικά, διακοσμούμε με κερασάκια μαρασκίνο κατά μήκος του κορμού.
Δείτε επίσης
- Aκτοπλοϊκά εισιτήρια: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές
- Χριστουγεννιάτικη Πορκετα
- ΕΛΓΑ: Ενεργοποιείται νέα συναλλαγή για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών
- Tυμπάκι: Πρωτοβουλίες του Δήμου Φαιστού για την αποκατάσταση των πληγέντων
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Χριστούγεννα με βροχές και ισχυρούς ανέμους
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο