Κολοκυθοανθοί: τα πάντα για το νόστιμο λουλούδι της κολοκυθιάς και 16 συνταγές

Όσο κι αν πολλοί το παλεύουν για να ανατρέψουν τα δεδομένα, άλλο λουλούδι δεν έχει φαγωθεί περισσότερο από ότι ο ανθός της κολοκυθιάς. Πρόκειται για τους περίφημους κολοκυθοανθούς, που βγαίνουν από το κοτσάνι της κολοκυθιάς (αρσενικοί) και από την άκρη του κολοκυθιού (θηλυκοί), γεμίζονται ή και όχι, και τηγανίζονται ή μαγειρεύονται στην κατσαρόλα ή στον φούρνο. Τους χρησιμοποιούν στις μαγειρικές τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, και κατεξοχήν στα νησιά του Αιγαίου. Αγέμιστοι μπαίνουν για νοστιμιά και εμπλουτισμό της γεύσης σε καλοκαιρινά πιάτα όπως τουρλού, γεμιστά, τσιγαριαστά χόρτα και χορτόπιτες με βλίτα, κολοκύθια, και άλλα εποχικά υλικά. Αν μαγειρευτούν μόνοι τους, τους γεμίζουν κυρίως με ρύζι, αλλά και με τυριά, όπως φέτα και λαδοτύρι. Γίνονται μελωμένα γεμιστά στον φούρνο ή στην κατσαρόλα, ενώ και στο τηγάνι γίνονται ένας έξοχος μεζέ, συνήθως παναρισμένοι σε αλεύρι ή κουρκούτι.
Δείτε επίσης
- Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Μεσολογγίτικη Καρυδόπιτα
- Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Ζαρού ζητούν την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα μέσα Μαΐου καταβολή για συνδεδεμένες, εκκρεμότητες του 2016 και βιολογικές
- Οδηγίες από την Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή τη συγκέντρωση σκόνης