Kινηματογράφος: Ξεκίνησε με εκπλήξεις το special event της DC

IGN Greece,Roxx  23 August, 2020 ΚΟΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Kινηματογράφος: Ξεκίνησε με εκπλήξεις το special event της DC

Αποκαλύψεις και τρειλερ για όλες τις επερχόμνες ταινίες

Kαθήλωσε τους fans ανα την υφήλιο το pπρώτο μέρος του πολυαναμενόμενου "DC Fandome",του εκτακτου διαδικτυακού γεγονότος που διοργάνωνει η DC για το κοινό,προκειμένου να παρουσιαστούν τα επερχόμενα υπερηρωικά πρότζεκτ καθώς,λόγω των περιοριστικών μέτρων,ελέω πανδημίας,φέτος δεν πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο φεστιβάλ comic-con στο San Diego.

Αναλυτικά όλα όσα είδαμε και μάθαμε:

The Batman

Η νέα ταινία του Batman του Μatt Reeves ξεκίνησε τα γυρίσματα της τον Ιανουάριο, όμως στις αρχές Μαρτίου κατέβασε ρολά λόγω της πανδημίας, έτσι το να βλέπαμε trailer μας φαινόταν απίθανο.

Κι όμως ο γνωστός σκηνοθέτης ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και παρουσίασε ένα φανταστικό πρώτο για τις νέες περιπέτειες του σκοτεινού ιππότη. Το Something in the Way των Nirvana δίνει ένα ακόμα πιο σκοτεινό τόνο στο ήδη κατάμαυρο περιβάλλον που φέρνει φυσικά στο μυαλό την αισθητική της τριλογίας του Νόλαν, αλλά δεν νιώθεις σε κανένα σημείο ότι βλέπεις κάτι να επαναλαμβάνεται.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι φυσικά στον πρωταγωνιστικό ρόλο και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη θα τον δούμε στα πρώτα χρόνια που αποφασίζει να γίνει μασκοφόρος εκδικητής.  Οι ταινίες που έχουν επηρεάσει αυτό το πρότζεκτ σύμφωνα με τον σκηνοθέτη είναι το Taxi Driver και το Chinatown.

«Είναι η εποχή που μαθαίνει πως να είναι ο Batman. Είναι ένα εγκληματολογικό πείραμα. Προσπαθεί να δει τι θα κάνει για να αλλάξει αυτό το μέρος. Βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει όπως θα ήθελε. Τότε ξεκινούν οι δολοφονίες και αρχίζει ένα νέος κύκλος διαφθοράς. Χωρίς να είναι μία όριτζιν ιστορία, φτάνει να αγγίξει τις ρίζες του» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία αναμένεται στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο του 2021. 

Justice League-Snyder cut

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το πάνελ στη DC Fandome για το Snyder Cut της Justice League με τον σκηνοθέτη να δίνει φυσικά το παρών και να παρουσιάζει το πρώτο trailer. Σε σχέση με αυτό που διέρρευσε το απόγευμα του Σαββάτου το trailer έχει περίπου 30 δευτερόλεπτα έξτρα σκηνές, ενώ ο Zack Snyder μίλησε αναλυτικά για το πρότζεκτ.

Όπως είπε θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην ιστορία του Cyborg, αλλά και στις περιπέτειες του Flash, ενώ θα τον δούμε να μπλέκει με τον χωροχρόνο κάτι που θα βάλει τις βάσεις για την σόλο ταινία του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Zack Snyder στο DC Fandome,, η δική του εκδοχή θα έρθει στο HBO Max στις ΗΠΑ το 2021 (και παγκοσμίως με άλλο τροπο) σε τέσσερα μέρη διάρκειας μιας ώρας το καθένα. Οι συνδρομητές θα έχουν την δυνατότητα, είτε να την δουν επεισοδιακά, είτε ως μια ολόκληρη τετράωρη ταινία.To trailer που ακολουθεί είναι ''ντυμένο" μουσικά με to "Hallelujah" του Leonard Cohen

Wonder Woman "1984"

To δεύτερο trailer του "Wonder Woman 1984", που θα κυκλοφορήσει στη 1η Οκτωβρίου, μας έδωσε νέα στιγμιότυπα από την ταινία, μεταξύ των οποίων λίγο από την Cheetah της Kristen Wiig (προς το τέλος του trailer).

Το Wonder Woman 1984 αναμένεται αν όλα πάνε καλά μα βγει επιτέλους στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο μετά απο πλένετε αλλαγές στην πρεμιέρα που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το καλοκαίρι του 2019.

Suicide Squad 2

Mία πρώτη ματιά στο sequel του Suicide Squad.

Φυσικά, με τον James Gunn του Guardians of the Galaxy στο τιμόνι η ταινία αποτελεί ένα reboot με μερικά γνώριμα πρόσωπα να επιστρέφουν, όπως η Harley Quinn της Μάργκοτ Ρόμπι και η Amanda Waller της Viola Davis.

Μπορεί να είναι νωρίς για να δούμε trailer όμως σε ένα βίντεο αποκαλύφθηκαν όλοι οι ρόλοι της ταινίας αλλά και ένα εξαιρετικό backstage από τα γυρίσματα.  Όπως είπε ο Gunn, το Suicide Squad δεν θα μοιάζει με καμία από τις super-hero ταινίες που έχουμε δει και θα έχει τις περισσότερες εκρήξεις που έχουν γίνει σε ταινία!

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους ηθοποιούς και τους ρόλους που ενσαρκώνουν και αμέσως μετά τα δύο βίντεο. 

Viola Davis-Amanda Waller while
Joel Kinnaman – Colonel Rick Flag
Michael Rooker – Savant
Flula Borg – Javelin
Margot Robbie – Harley Quinn
David Dastmalchian – Polka Dot Man

Daniela Melchior – Ratchatcher
Idris Elba – Bloodsport
Steve Agee – King Shark
Mayling Ng  – Mongal
Peter Capaldi – Thinker
Alice Braga – Sol Soria
Pete Davidson – Blackguard
Nathan Fillion – TDK
Sean Gunn-Weasel
Jai Courtney – Captain Boomerang
John Cena – Peacemaker

Η ταινία αναμένεται στους κινηματογράφους τον Αύγουστο του 2021.

Black Adam

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στη DC Fandome το πάνελ για την ταινία του Black Adam με τον Dwayne Johnson.

O πρωταγωνιστής μίλησε για το πρότζεκτ και αποκάλυψε ότι από την Justice Society θα δούμε τους Hawkman, Doctor Fate, Cyclone και Atom Smasher ενώ η πρώτη εμφάνιση του Black Adam στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC θα γίνει στο δεύτερο Shazam.

Aυτός είναι ο τίτλος για το sequel του Shazam

Τίτλο απέκτησε το sequel της ταινίας των DC και Warner Bros., "Shazam!". Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στο πάνελ του DC Fandome, η νέα ταινία θα λέγεται "Shazam! Fury of the Gods".

Ο Zachary Levi, ο Asher Angel και ο Jack Dylan Grazer, οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές δηλαδή, αναμένεται να επιστρέψουν για το sequel, με τον David F. Sandberg να επιστρέφει στα ηνία της σκηνοθεσίας και τον Henry Gayden να επανέρχεται για να υπογράψει το σενάριο.

Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 2019 φέρνοντας 140 εκ. δολάρια στις ΗΠΑ και 364 εκ. δολάρια παγκοσμίως. Σε αυτήν, ο Billy Batson, χάρη στον αρχαίο μάγο Ron Cephas Jones, (Djimon Hounsou) απέκτησε δυνάμεις που του επέτρεπαν να μεταμορφωθεί σε έναν ενήλικο σούπερ ήρωα απλά λέγοντας την λέξη "Shazam!". Τα γράμματα της λέξης αντιπροσωπεύουν διαφορετικές μυθολογικές φιγούρες, από τις οποίες φαίνεται να αντλεί τις ιδιότητές του. Όπως τους Σολομώντα, Ηρακλή, Άτλαντα, Δία (Zeus), Αχιλλέα και Ερμή (Mercury).

Με νέο look ο κινηματογραφικός Flash

Concept art της επερχόμενης ταινίας των Warner Bros. και DC, "The Flash", αποκάλυψε το κουστούμι που θα φορά ο γρηγορότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Στις δύο νέες φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν μέσω του DC Fandome, του ψηφιακού event για τους fans της DC, βλέπουμε ένα πιο "οργανικό" λουκ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη Andy Muschietti, διαφορετικό από αυτό που είδαμε στο "Justice League" ή αυτό που βλέπουμε να φορά ο Barry Allen του Grant Gustin στην τηλεοπτική σειρά "The Flash".

Η συγκεκριμένη στολή φέρει φωτεινά στοιχεία ραμμένα στην στολή και δημιουργήθηκε από τον Batman, τον οποίο μπορούμε να δούμε και παρακάτω:

Το "The Flash" πρόκειται για την αυτόνομη ταινία του γνωστού ταχύτατου ήρωα που γνωρίσαμε μέσω του "Justice League" (2017). Σκηνοθέτης της θα είναι ο Andy Muschetti, γνωστός από τα "IT" (2017) και το sequel του, "IT: Chapter Two" (2019), και λέγεται ότι "θα φέρει μια διαφορετική εκδοχή του Flashpoint".

Μάλιστα, o πρωταγωνιστής, Ezra Miller αποκάλυψε ότι θα δούμε την γέννηση του "κινηματογραφικού multiverse", εξηγώντας ότι οι χαρακτήρες υπήρχαν πριν σε φούσκες και τώρα θα πέσουν η μία πάνω στην άλλη.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο κόμικ "Flashpoint" στο οποίο βλέπουμε τον Barry Allen/Flash να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να αποτρέψει τη δολοφονία της μητέρας του. Αυτή του η πράξη έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει το χάος και θα δημιουργήσει ένα νέο timeline, κατά το οποίο, ο Thomas Wayne έχει γίνει ο Batman μετά τον θάνατο του γιου του, Bruce, και η Martha έχει μεταμορφωθεί σε Joker.

Πρόσφατες εισαγωγές στην ταινία ως Batman είναι οι Ben Affleck και Michael Keaton. Ο Keaton είναι γνωστός μέσα από τα "Batman" (1989) και "Batman Returns" (1995) του Tim Burton, ενώ τον Affleck τον είδαμε ως Σκοτεινό Ιππότη στις "Batman vs. Superman: Dawn of Justice" και "Justice League".

Η επερχόμενη ταινία θα κυκλοφορήσει πλέον στις 3 Ιουνίου 2022.

Για τους λάτρεις των video games

Το παιχνίδι Batman της WB Montreal, "Gotham Knights", αποκαλύφθηκε μετά από χρόνια αναμονής. Αντί να παίζετε ως Batman - ο οποίος φέρεται να είναι νεκρός - θα αναλάβετε τον έλεγχο των Robin, Batgirl, Nightwing και Red Hood. Θα μπορείτε να παίξετε single player ή online co-op δύο παικτών. Ένα trailer διάρκειας 7 λεπτών παρουσίασε το είδος του παιχνιδιού, που θα μοιάζει με τα προηγούμενα παιχνίδια Batman Arkham, αν και η WB Montreal δήλωσε ότι πραγματοποιείται σε ξεχωριστό timeline απ' αυτά.

 

IGN Greece,Roxx  23 August, 2020 ΚΟΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ