Κίνδυνος για την φετινή ελαιοπαραγωγή στη Κρήτη

mesaralive.gr  16 February, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κίνδυνος για την φετινή ελαιοπαραγωγή στη Κρήτη

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η εφαρμογή του φετινού προγράμματος της δακοκτονίας στη Κρήτη μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναθέσει την υλοποίηση του έργου για όλη την χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες χρονο-καθυστερήσεις για την ομαλή και έγκαιρη πραγματοποίηση του.

Λόγω της παραπάνω εξέλιξης συγκαλείται αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στις 2 το μεσημέρι, έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις για το πρόγραμμα της δακοκτονίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη με δηλώσεις της εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την φετινή ελαιοπαραγωγή και σε δηλώσεις της σήμερα ανέφερε: «Δυστυχώς τίθεται σε κίνδυνο η ελαιοπαραγωγή όλης της χώρας, με την απόφαση που πήρε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και που επί της ουσίας αρνείται την ευθύνη του απέναντι στους παραγωγούς. Ο διαγωνισμός των φαρμάκων χρειάζεται περισσότερους από 5-6 μήνες να ολοκληρωθεί, διαδικασία που είναι αποκλειστικής ευθύνης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μόλις χθες πληροφορηθήκαμε αιφνιδιαστικά ότι, το Υπουργείο με έγγραφο του αναθέτει όλη την ευθύνη στο Υπουργείο Εσωτερικών.  Αποτέλεσμα χρονικά να μην προλαβαίνει κανείς να κάνει τις διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας» και πρόσθεσε: «Χθες συναντήθηκα εκ νέου με τον γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Αντώνογλου ο οποίος πριν από ένα μήνα είχε δεσμευθεί ότι  6 Φεβρουαρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία θα είχαμε την κατανομή των πιστώσεων προκειμένου σαν Περιφέρεια να ξεκινήσουμε την διαδικασία του διαγωνισμού, που αφορά τους εργολάβους των ψεκασμών και τους παγιδοθέτες. Ωστόσο με ενημέρωσε ο γ.γ. ότι αποφασίστηκε η ανάθεση του προγράμματος δακοκτονίας στη χώρα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που μας αιφνιδίασε και δημιουργεί τεράστια προβλήματα». 

 

mesaralive.gr  16 February, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα