Κιλά: Χάστε με ασφάλεια επτά με οκτώ έως τις γιορτές

  03 November, 2023 EY ZHNΑΡΘΡΑ
Κιλά: Χάστε με ασφάλεια επτά με οκτώ έως τις γιορτές

Είναι πια γνωστό ότι ο έλεγχος του βάρους δεν επιτυγχάνεται με μία προσπάθεια μερικών εβδομάδων αλλά απαιτεί συγκεκριμένη στρατηγική που θα αποβλέπει όχι μόνο στην απώλεια αλλά και στη διατήρηση του νέου βάρους σε βάθος χρόνου. Ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά δεν σημαίνει ότι ξεκινά μια διαδικασία στέρησης και υποταγής σε ένα αυστηρό και ξένο προς τα δεδομένα του εκάστοτε ατόμου διαιτολόγιο.

Αντιθέτως, σημαίνει ότι μπαίνει σε μια προσπάθεια προσαρμογής της καθημερινής δραστηριότητας του σε ένα ευρύτερο και υγιεινό διατροφικό πλαίσιο, με βάση πάντα της προσωπικές διαιτητικές προτιμήσεις. Πάμε λοιπόν να δούμε τα σημεία-κλειδιά για την… «ιδανική δίαιτα».

Καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα

Για να μην πεινάμε αλλά και για να κρατάμε τον οργανισμό μας δραστήριο είναι σημαντικό να τρώμε ανά περίπου τρεις με τέσσερις ώρες. Να έχουμε δηλαδή τα τρία βασικά γεύματα, προσαρμοσμένα πάντα στις θερμίδες της δίαιτάς μας, και δύο μικρά ενδιάμεσα σνακ το πρωί και το απόγευμα.

Πίνουμε αρκετό νερό

Η επαρκής ενυδάτωση σε καθημερινή βάση αποτελεί άλλο ένα σημείο-κλειδί για τη δίαιτά σας. Το νερό είναι αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου οργανισμού.

Η επάρκεια σε αυτό καθορίζει τόσο την ικανότητά του για θερμορύθμιση όσο και διάφορες μεταβολικές λειτουργίες με άμεσο αντίκτυπο στις συνολικές καύσεις και στον έλεγχο βάρους.

 

  03 November, 2023 EY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα