Κικίλιας: Καθολικό Lockdown για ένα μήνα

  04 November, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κικίλιας: Καθολικό Lockdown για ένα μήνα

Τι είπε για τα σχολεία

Ο κύβος ερρίφθη! Η χώρα μπαίνει σε lockdown για ένα μήνα. Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας , παραπέμποντας στις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας,μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων και αύριο το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως πρόσθεσε, το lockdown θα διαρκέσει ένα μήνα. Σημείωσε δε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοικτά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Ακόμη πάντως δεν είναι σαφές τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός για τα γυμνάσια, αν δηλαδή θα μείνουν ανοιχτά ακριβώς ισχύει τώρα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες που βρίσκονται ήδη σε lockdown.

Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει, κυρίως ως προς τον αριθμό των διασωληνωμένων και τις πιέσεις που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις νέων μέτρων κατά της διασποράς της κοροναϊού στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις στις 12:00 το μεσημέρι για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

  04 November, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα