Κερασόπιτα με κρέμα
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολακι ανακατεύουμε καλά ένα αυγό, 50 γρ ζάχαρη, 2 βανιλιες, 2 κ.σ. κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε 300 γρ. γάλα.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Για την κερασοπιτα:
Χτυπάμε στο μίξερ δύο αυγά με 100 γρ.ζαχαρη μέχρι να αφρατεψουν πολύ καλά στη συνέχεια προσθέτουμε 100γρ. γάλα, 100 γρ. καλαμποκελαιο, μια βανίλια, ένα μπαικιν και περίπου δύο κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ρίχνουμε πρώτα την μία και την δεύτερη σιγά σιγά ώστε να έχουμε μια ζύμη αρκετά σφιχτή).
Στο τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε στην ζύμη αρκετά κεράσια κομμένα στα τέσσερα.
Βουτυρωνουμε ένα τσερκι ή ταψακι 26 ρίχνουμε μέσα το μίγμα , βάζουμε την κρέμα σε κορνε και κάνουμε με αυτήν οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Στα κενά βάζουμε ολόκληρα κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στον αέρα στους 170 για 35 περίπου λεπτά.
Όταν κρυώσει την πασπαλιζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.
Δείτε επίσης
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Έκτακτο δελτίο EMY: Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια Δευτέρα και παραμονή Χριστουγέννων
- Πώς θα αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διατροφική κραιπάλη των γιορτών
- Τέλη κυκλοφορίας 2025: Χωρίς παράταση φέτος για την πληρωμή τους – Η τελική προθεσμία