Κερασόπιτα με κρέμα
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολακι ανακατεύουμε καλά ένα αυγό, 50 γρ ζάχαρη, 2 βανιλιες, 2 κ.σ. κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε 300 γρ. γάλα.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Για την κερασοπιτα:
Χτυπάμε στο μίξερ δύο αυγά με 100 γρ.ζαχαρη μέχρι να αφρατεψουν πολύ καλά στη συνέχεια προσθέτουμε 100γρ. γάλα, 100 γρ. καλαμποκελαιο, μια βανίλια, ένα μπαικιν και περίπου δύο κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ρίχνουμε πρώτα την μία και την δεύτερη σιγά σιγά ώστε να έχουμε μια ζύμη αρκετά σφιχτή).
Στο τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε στην ζύμη αρκετά κεράσια κομμένα στα τέσσερα.
Βουτυρωνουμε ένα τσερκι ή ταψακι 26 ρίχνουμε μέσα το μίγμα , βάζουμε την κρέμα σε κορνε και κάνουμε με αυτήν οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Στα κενά βάζουμε ολόκληρα κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στον αέρα στους 170 για 35 περίπου λεπτά.
Όταν κρυώσει την πασπαλιζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: Έρχεται το 2ο “South Santa Run”!
- Nations League Playoffs: Ο δρόμος για την άνοδο περνάει απ’ τη...Σκωτία!
- Αυθεντικό πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι
- Πλήρης ανατροπή για το ελαιόλαδο – Κατρακυλά η τιμή… μειωμένη και η παραγωγή
- Προϋπολογισμός 2025: Οι αλλαγές μέσα από 16 ερωταπαντήσεις