Κέικ μανταρινί με ολόκληρα μανταρίνια

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για το κέικ μανταρινί με ολόκληρα μανταρίνια
2 μανταρίνια
2 αυγά μεγάλα
100 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανταρίνια και τα βράζουμε με νερό για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλείφουμε με βούτυρο μια μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
Κόβουμε τα μανταρίνια στα τέσσερα και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
Τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μέσα στο υγρό μείγμα και αναδιπλώνουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν πλήρως.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 45 λεπτά.
Αφήνουμε το εύκολο κέικ μανταρίνι να σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- 33 μακαρονοσαλάτες και μακαρονάδες χωρίς μαγείρεμα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
- Αρνί ρολό στο φούρνο με πατάτες και κεφαλογραβιέρα
- Τα αμπελόφυλλα δεν είναι μόνο για ντολμάδες: 18 συνταγές για να τα δείτε… αλλιώς
- Μουσακάς με μοσχαράκι κρασάτο και βασιλικό
- Ντομάτες γεμιστές: 16 συνταγές πιο καλοκαιρινές δε γίνεται