Κέικ καρότου με μέλι
Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
4 μεγάλα αυγά
2/3 φλ. ζάχαρη
1¼ φλ. ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο
2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 πρέζες αλάτι
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. σουσάμι
350 γραμ. καρότα (καθαρισμένα και ψιλοτριμμένα)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C βαθμούς.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 23 εκ.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα μέσα στην φόρμα του κέικ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε να αφρατέψουν για 6 με 7 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι.
Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα αυγών.
Προσθέτουμε τα καρότα και απαλά τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τα αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ και τα ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του. Δεν το ξεφορμάρουμε ακόμα.
Βάζουμε το μέλι μαζί με το ξύσμα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και να αραιώσει η σύστασή του.
Τρυπάμε την επιφάνεια και περιχύνουμε με το αραιό μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Αφού κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε πάνω σε μια πιατέλα.
Μπορείτε να περιορίσετε τη ζάχαρη σε μισό φλυτζάνι, οπότε θα έχει μικρότερη θερμιδική αξία.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων