Κέικ καρότου με μέλι
![Κέικ καρότου με μέλι](/images/made/images/uploads/posts/keik-karoto-meli_856_518_76.jpg)
Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
4 μεγάλα αυγά
2/3 φλ. ζάχαρη
1¼ φλ. ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο
2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 πρέζες αλάτι
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. σουσάμι
350 γραμ. καρότα (καθαρισμένα και ψιλοτριμμένα)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C βαθμούς.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 23 εκ.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα μέσα στην φόρμα του κέικ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε να αφρατέψουν για 6 με 7 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι.
Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα αυγών.
Προσθέτουμε τα καρότα και απαλά τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τα αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ και τα ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του. Δεν το ξεφορμάρουμε ακόμα.
Βάζουμε το μέλι μαζί με το ξύσμα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και να αραιώσει η σύστασή του.
Τρυπάμε την επιφάνεια και περιχύνουμε με το αραιό μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Αφού κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε πάνω σε μια πιατέλα.
Μπορείτε να περιορίσετε τη ζάχαρη σε μισό φλυτζάνι, οπότε θα έχει μικρότερη θερμιδική αξία.
Δείτε επίσης
- Oι πληρωμές της νέας εβδομάδας
- Ελαιόλαδο: Συνεχίζεται η κατρακύλα της τιμής-Σε αναβρασμό οι παραγωγοί
- Τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σταφίδες και ρίγανη
- ΥπΑΑΤ: Ψηφιακή εκτύπωση της βεβαίωσης «Επαγγελματία Αγρότη»
- Επιμελητήριο Ηρακλείου: Συνάντηση Αυγενάκη-Φορέων-Στο επίκεντρο το ζήτημα των αθλητικών υποδομών
Σχετικά άρθρα
- Τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σταφίδες και ρίγανη
- Λουκουμάδες, τηγανίτες ή pancakes; 23 παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές για τα αγαπημένα ζυμάρια
- Κοτόπουλο στον φούρνο με κουνουπίδι και καπνιστή πάπρικα
- Πατάτες φούρνου με πάπρικα και φέτα
- Σπαγγέτι alfredo από την… Κρήτη, με φρέσκια μυζήθρα και παλαιωμένη γραβιέρα