Κεφτεδάκια κοτόπουλο της Αργυρώς

Υλικά
500 gr φιλέτο κοτόπουλο
2-3 αυγά
1 φλ. τυρί τριμμένο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φετ. μπέικον
1 καρότο ψιλοτριμμένο
2 σκελ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Αλεύρι
Αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε το κοτόπουλο.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.
Πλάθουμε σε μεγάλες μακρόστενες μπαλίτσες.
Τις περνάμε από το αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
Μετά, τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Δείτε επίσης
- Έντερο: Τι το βλάπτει και τι το βοηθά;
- Συμφωνία ειρήνης και όχι εκεχειρίας: Η απότομη αλλαγή στάσης Τραμπ στο ουκρανικό μετά τη συνάντηση
- Αρνί ρολό στο φούρνο με πατάτες και κεφαλογραβιέρα
- Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νέοι κανόνες με αλλαγές σε ΦΠΑ, τέλη και υποχρεώσεις ιδιοκτητών
- Κρίση εμπιστοσύνης και κρίση εκπροσώπησης – Οι πληγές του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πολιτικό σύστημα