Καταλήψεις : Οι ώρες θα αναπληρωθούν σε αργίες, Σάββατα και τηλεμαθήματα

Από αύριο στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση
«Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων» δήλωσε σχετικά με τις καταλήψεις των μαθητών η υπουργός Παιδείας. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως, από αύριο στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:
▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.
Δείτε επίσης
- Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2025: Μετά τα μπάνια του Αυγούστου η πληρωμή τους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως το τέλος του Αυγούστου τα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας
- «Καλούμε το Ισραήλ να αναστρέψει άμεσα την απόφαση για επιθέσεις στη Γάζα»
- ΠΑΣΟΚ: Πέντε προτάσεις Ανδρουλάκη «για την επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς»
- Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ τραπεζών