Κασσελάκης: Απολύτως εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές

  12 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Κασσελάκης: Απολύτως εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές

Είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές που έρχονται, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, «πιστεύω ότι μέσα σε δύο μήνες όλα μπορούν να ανατραπούν». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή αισθάνομαι και βλέπω ένα ρεύμα έξω στην κοινωνία. Ίσως έχει πλέον πάψει να αποδίδει η προπαγάνδα εναντίον του προσώπου και του χαρακτήρα μου από την κυβέρνηση. Ίσως να έχει συνεισφέρει το θέμα της συγκάλυψης των Τεμπών. Ανεβαίνουμε. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε, θέλω να κερδίσουμε».

«Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων»

Τόνισε ότι «αν δεν είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές, θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού είναι ένα περιτύλιγμα». Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αποχή των πολιτών στις εθνικές εκλογές δεν σημαίνει ότι είναι «απολιτίκ», αλλά πρόκειται για την απογοήτευση του λαού.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι δεν είναι αποτυχία να χάσει με δέκα μονάδες διαφορά. «Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική σου βάση. Αποτυχία είναι να λες ότι όλα έχουν ζυγιστεί στο 41% και να αποκαλύπτεται μετά ότι υπάρχει συγκάλυψη και μονταζιέρα. Αυτό είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος και του πρωθυπουργού», υπογράμμισε.

«Εμείς όντας αφεντικοί θα πετύχουμε», υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τις προτάσεις του κόμματος. «Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύω είναι ικανοποιημένος από την πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τις προτάσεις του και την απήχησή του», υπογράμμισε.

«Ισχύει ότι ο προοδευτικός κόσμος έχει δύσκολη μάχη μπροστά μας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα παραμείνει στην ευρωομάδα της Αριστεράς.

«Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή»

«Υπάρχει θεσμικό ζήτημα με την αστυνομία. Είχαμε νεοναζί Κροάτες να διασχίζουν τη μισή χώρα. Να είναι με ρόπαλα στους σταθμούς του μετρό χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. Δεν είναι αυτό κατάσταση. Έχουμε αλλάξει τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτη μέσα σε εννέα μήνες. Να αισθάνεται κάποιος ότι πάει σε αστυνομικό τμήμα και πρέπει να καλέσει την αστυνομία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την ανθρώπινη ζωή για μικροκομματικούς λόγους».

«Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή με συναίνεση διακομματική, να ενισχύσουμε την αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα», υπογράμμισε επίσης.

«Εάν είναι στην ουσία βανδαλισμός, θα πρέπει να υπάρχει κάποιας μορφής επέμβασης»

Όσον αφορά τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως είναι κατά των βανδαλισμών και επισήμανε πως τα πανεπιστήμια έχουν ελλείψεις, αναφέροντας ως παράδειγμα φοιτητές που περιμένουν επί μήνες για να συνεχίσουν την έρευνά τους.

«Είναι ζήτημα που πρέπει να ρωτήσουμε γιατί γίνεται η κατάληψη. Εάν είναι στην ουσία βανδαλισμός, θα πρέπει να υπάρχει κάποιας μορφής επέμβασης. Το έχω πει ξεκάθαρα ότι στους βανδαλισμούς δεν είμαι υπέρ», τόνισε.

«Ο νόμος μας δίνει αυτή τη δυνατότητα χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα σχέδιά του σχετικά με τον γάμο του με τον Τάιλερ ΜακΜπέθ.

«Θα είναι μία συγκέντρωση για φίλους και τις οικογένειές μας, μια δεξίωση που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου. Μπορεί να πάμε να διεκπεραιώσουμε όλα τα νομικά εκείνη τη στιγμή. Ο νόμος μας δίνει αυτή τη δυνατότητα χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε την πολυτέλεια να ζήσουμε σε μία χώρα που το είχε κατοχυρωμένο και στο ομοσπονδιακό δικαστήριο και σε όλες τις πολιτείες. Έχουμε πολύ δρόμο στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα της χώρας», υπογράμμισε.

«Είμαι περήφανος για τη στάση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ο γάμος είναι για την αγάπη. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Το χαρτί δεν επικυρώνει ούτε τον γάμο ούτε την οικογένεια, βελτιώνει τη δυνατότητα ένα ζευγάρι να έχει θεσμικές προστασίες», είπε.

«Έχω δείξει ξεκάθαρη κομματική γραμμή. Είμαστε στο πρώτο στάδιο μίας μεγάλης ανανέωσης του κόμματος, αυτό θα το επιλέξει η βάση», επισήμανε για τις δύο διαφοροποιήσεις, του Παύλου Πολάκη και της Νίνας Κασιμάτη σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Έδειξε απόσπασμα από συνεντεύξεις του Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε μέσω τάμπλετ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης απόσπασμα από βίντεο με δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη, τονίζοντας ότι λέει ψέματα.

«Επειδή λέμε για εργαλειοποίηση και μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία, σήμερα το μεσημέρι άκουσα τον πρωθυπουργό να αλλάζει στάση στο θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ο πρωθυπουργός είχε μια αλλαγή 180 μοιρών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός της χώρας στο έγκλημα που συγκαλύπτει μαζί με το άλλο τζάκι της χώρας, το τζάκι Καραμανλή, λέει ψέματα στην κάμερα, σε συνεντεύξεις, στον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει αν θα μπαζωθεί ο χώρος, αν πρέπει τα ίχνη να αφαιρεθούν; Αν δεν το γνώριζε πρέπει αν το πει δημόσια».

Πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ωστόσο χαρακτήρισε αργούς τους ρυθμούς της.

«Θα αλλάξει το φορολογικό μείγμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στο μέτωπο της φορολογίας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αλλάξει «το φορολογικό μείγμα της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη».

Μερικά από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

– Μείωση ΦΠΑ στο 0% για τα βασικά αγαθά

– Μείωση ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή που επιτρέπει η ΕΕ στα καύσιμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης εγγυήθηκε ότι η χώρα θα έχει ανάπτυξη και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, τονίζοντας πως η χώρα θα έχει ένα φορολογικό κώδικα που θα είναι σταθερός για μία δεκαετία.

«Δεν θα συνεργαστώ με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως θα δεν θα συνεργαστεί σε καμία περίπτωση με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και τον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας το μισό ΠΑΣΟΚ απέδειξε πως δεν είναι προοδευτικό με τη στάση του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Επίσης τόνισε πως είναι «δικό του θέμα να αποδείξει ότι δεν είναι εκβιαζόμενος», μιλώντας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Ποιο είναι το πόθεν του πρωθυπουργού; Το γνωρίζετε; Το έσχες γράφει, το πόθεν δεν το γνωρίζουμε. Πώς πληρώνονται τα εκατομμύρια που έχει η υποδομή της ΝΔ όταν το χρέος της στις τράπεζες, που έχουμε ανακεφαλαιώσει;», είπε αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα φύγουν βουλευτικές ασυλίες και προστασίες υπουργών, ενώ αποκάλεσε «ντροπή» την παρουσία των «Σπαρτιατών» στο κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς για την πιο έντονη στιγμή που έζησε, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως ήταν η επίσκεψή του στην Καρδίτσα και τους πλημμυροπαθείς. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το βίος των πλημμυροπαθών έχει χαθεί και δεν έχουν «χείρα βοηθείας για να σταθούν στα πόδια τους».

 

  12 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα