Καρδιά: 4 υγιεινά ροφήματα που μπορείτε να πίνετε καθημερινά

  16 June, 2023 EY ZHNΑΡΘΡΑ
Καρδιά: 4 υγιεινά ροφήματα που μπορείτε να πίνετε καθημερινά

Η λήψη μέτρων για ενίσχυση της υγείας της καρδιάς είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή καρδιαγγειακών παθήσεων. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συνήθειες που βοηθούν την καρδιά σας να επιτελέσει το έργο της σωστά, όπως ο καλός ύπνος, η άσκηση και διαχείριση του στρες.

Φυσικά, το τι τρώτε (και τι δεν τρώτε) έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καρδιαγγειακή σας υγεία. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για το τι πίνετε. Παρακάτω θα βρείτε μερικά ροφήματα που κάνουν καλό στην καρδιά:

1. Νερό

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για σχεδόν κάθε πτυχή της υγείας σας, από την πέψη και την ενέργεια μέχρι και τη διάθεσή σας. Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό. Γι’αυτό και παίζει ρόλο στο πώς λειτουργεί κάθε κύτταρο και όργανο.

Κάθε χημική διαδικασία στο σώμα μας απαιτεί νερό για να λειτουργήσει. Και η λειτουργία της καρδιάς δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η καρδιά σας αντλεί συνεχώς αίμα στο σώμα σας, κατά μέσο όρο, περίπου 7.600 λίτρα ημερησίως. Το να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι βοηθά την καρδιά σας να αντλεί πιο εύκολα αίμα στους μυς σας.

Από την άλλη, εάν αφυδατωθείτε είναι πιθανό η καρδιά σας να αρχίσει να χτυπά ταχύτερα για να επιτελέσει σωστά την λειτουργία της. Αλλά ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση και να αυξήσει τον κίνδυνο προβλημάτων αργότερα.

2. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα ροφήματα για μακροζωία. Δεν είναι τυχαίο που το καταναλώνουν συχνά στις Μπλε Ζώνες. Πώς, λοιπόν, το πράσινο τσάι προάγει την καρδιαγγειακή υγεία;

Είναι γεμάτο με ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες. Τα ίδια αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν και τα επίπεδα φλεγμονής.

3. Γάλα βρώμης

Το γάλα βρώμης είναι ένα εύπεπτο ρόφημα με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε β–γλυκάνη, ένα είδος διαλυτών φυτικών ινών με οφέλη για την καρδιά, μειώνοντας την LDL (κακή) χοληστερόλη. 

Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή που πρέπει ή προτιμούν να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

4. Φρεσκοστυμμένοι χυμοί

Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί φρούτων ή και λαχανικών παρέχουν βιταμίνες, φυτοθρεπτικά συστατικά, πολυφαινόλες και υγιεινά φυσικά σάκχαρα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών. Παράλληλα, συμβάλλουν στα αυξημένα επίπεδα ενέργειας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

  16 June, 2023 EY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα