Kαράτε: Επιστροφή απο...χρυσάφι για την Κέλλυ!

  23 September, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Kαράτε: Επιστροφή απο...χρυσάφι για την Κέλλυ!

Ακρως επιτχυημένη η συμμετοχή της Ελληνικής αποστολής στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα, οι αθλητές της οποίας, με συνολικό απολογισμό στα 27 (4 χρυσά, 8 ασημένια και 15 χάλκινα), χαρίσαν στη χώρα μας την 3η θέση στη γενική κατάταξη, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία.  

Με οδηγό τις «παλιοσειρές» Κυδωνάκη, Ξένο, Μαστρογιάννη και Σερεμετάκη τα νέα παιδιά, πιστά στα βήματα τους, σκαρφάλωσαν στο βάθρο, δείχνοντας άλλη μια φορά ότι το μέλλον του ελληνικού Καράτε είναι εδώ. 

Χρυσό κατέκτησε η Κέλλυ Κυδωνάκη, δείχνοντας ότι επέστρεψε για τα καλά. 

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του Kumite Cadets (Φιλιάγκος, Μωραϊτης, Σαμαράς, Βλαχόπουλος), όπως και ο Βαγγέλης Σερεμετάκης. 

Με το χάλκινο μετάλλιο επιστρέφουν οι Μαστρογιάννης, Ξένος, το ομαδικό Kumite Juniors (Καλαϊτζάκης, Κουταλιάρης, Παπαευσταθίου, Ζώης), το ομαδικό Kumite Juniors (Κόττα, Κούκουλη, Παντελοπούλου, Παρασκευοπούλου), το ομαδικό Cadet & Junior Kata (Μπουγιουκλάκη, Λαμπαδά, Ζερβού) και η ομάδα Kumite seniors (Γιαννάκης, Κατσακούλας, Λυγνός, Μωραϊτης, Σερεμετάκης, Ξένος). 

Ολα τα  αποτελέσματα της Κυριακής: 

Cadet & Junior Team Kata Female

Μπουγιουκλάκη, Λαμπαδά, Ζερβού: ήττα με αντίπαλο την ομάδα της Ιταλίας με σκορ 23.90-22.40 αλλά η πορεία των Ιταλίδων ανέβασε τα κορίτσια μας στο βάθρο, δίνοντας τους το χάλκινο μετάλλιο 
Χρυσανθακοπούλου, Κατσάρα, Παπασπύρου: ξεκίνησαν με ήττα με αντίπαλο την ομάδα της Γαλλίας (24.10- 21.70). Στη συνέχεια αγωνίστηκαν στα ρεπεσάζ με την Κροατία, την οποία δεν μπόρεσαν να νικήσουν (21.50- 20.20) 

Female Team Kumite Seniors: Κυδωνάκη, Νεοχωρίτη, Ρουβινέτη, Σιδηροπούλου: τα κορίτσια δεν μπόρεσαν απέναντι στην ομάδα της Γαλλίας. 

Male Team Kumite Seniors: Γιαννάκης, Κατσακούλας, Λυγνός, Μωραϊτης, Σερεμετάκης, Ξένος: ξεκίνησαν δυνατά με νίκη 3-2 επί της ομάδας του Κοσόβου. Στον επόμενο αγώνα ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή της Κύπρου. Πέρασαν κι αυτό το εμπόδιο και στο δρόμο τους βρέθηκαν οι Ισπανοί, εμπόδιο των οποίων δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν. Στον αγώνα μεταλλίου κέρδισαν τη Βοσνία όμως και πάτησαν βάθρο.

Female Team Kumite Cadets: Αναστασιάδη, Χατζηιωάννου , Γαλάνη, Τσαλαβού: ήττα με 2-1 από την ομάδα της Ισπανίας

Female Team Kumite Juniors: Κόττα, Κούκουλη, Παντελοπούλου, Παρασκευοπούλου: Παρά την ήττα τους από την ομάδα της Κύπρου τα κορίτσια κατέκτησαν το χάλκινο  μετάλλιο 

Male Team Kumite Cadets: Φιλιάγκος, Μωραϊτης, Σαμαράς, Βλαχόπουλος: επικράτησαν κατά σειρά της ομάδας της Κύπρου με 2-0 και της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Στον τελικό αντιμετώπισαν την ομάδα της Ισπανίας, μια ομάδα που δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, κατακτώντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο. 

Male Team Kumite Juniors: Καλαϊτζάκης, Κουταλιάρης, Παπαευσταθίου, Ζώης: ηττήθηκαν από την ομάδα της Ισπανίας με 2-0, κέρδισαν όμως την ομάδα του Κοσόβου παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. 

Male Kata 

Κυπριώτης Ευάγγελος: ηττήθηκε από τον Arijan Kocan με σκορ 23.50- 22.80

Female Kata

Νεοχωρίτη Παρασκευή: ηττήθηκε από την Gema Ozuna Morales (24.00- 22.90)
Φρυγουδάκη Μαρία: ηττήθηκε από την Ilda Muzurovic (21.10- 18.20)   

Female Kumite -61 Kg

Ρουβινέτη Ελένη: ηττήθηκε με 8-0 από την Carlota Osorio Fernandez 
Φρυγουδάκη Μαρία: ηττήθηκε με 9-0 από την Ισπανίδα Indira Garcia Zuniga, ενώ και στα ρεπεσάζ, στον αγώνα για το χάλκινο δεν μπόρεσε να επικρατήσει της Elmedina Istogu (6-0)

Female Kumite -68 Kg

Σιδηροπούλου Στυλιανή: ηττήθηκε με 10-4 από την Behije Mustafa 
Νεοχωρίτη Παρασκευή: δεν μπόρεσε να επικρατήσει της Vlera Qerimi (6-0)

Female Kumite 68+ Kg 

Κυδωνάκη Κυριακή: με 2 νίκες, στην επανεμφάνιση της μετά από αρκετό καιρό, 7-0 την Βόσνια Valeza Gashi και 3-1 την Ιταλίδα Asia Pergolesi έφτασε στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε την Maria Garcia Torres. Το τελικό 6-5 χάρισε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια το χρυσό μετάλλιο, το 4ο για τα ελληνικά χρώματα. 

Male Kumite -60 Kg

Ξένος Χρήστος- Στέφανος: Νίκη με 3-2 επί του Μάριου Χριστοδούλου, ενώ το ισόπαλο 3-3 ευνόησε τον Ιταλό Christian Sabatino. Στα ρεπεσάζ, στον αγώνα μεταλλίου, δεν άφησε περιθώριο στον Fahik Veseli (5-0) κι ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. 
Μερκούρης Θεόδωρος: ηττήθηκε από τον Taha Alshati με 10-3

Male Kumite -67 Kg 

Γιαννάκης Μάριος: δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιταλού Luca Maresca  (9-0), ενώ και στον αγώνα χάλκινου μεταλλίου με τον Fernando Jimeno Delestal έχασε για λίγο, κατακτώντας την 5η θέση. 

Male Kumite -75 Kg 

Σερεμετάκης Ευάγγελος: στην πορεία του ως τον τελικό ξεκίνησε με νίκη επί του Άλεξ Μιχαήλ (2-0), συνέχισε πάλι νικηφόρα με τον Aleksandar Kalabic (3-2), για να συνεχίσει το νικηφόρο Lazar Jovovic (2-1). Στον τελικό αντιμετώπισε τον Daniele De Vivo και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. 
Κατσακούλας Χριστόφορος: ηττήθηκε με 2-1 από τον Daniele De Vivo. Η πορεία του Ιταλού μέχρι τον τελικό τον «τράβηξε» μέχρι τα ρεπεσάζ αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Joan Clopes Just (3-1) χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει ένα μετάλλιο. 
Λυγνός Δημήτριος: ηττήθηκε με 8-0 από τον Lorenzo Pietromarchi. 

Male Kumite -84 Kg

Μαστρογιάννης Κωνσταντίνος: ξεκίνησε με μια άνετη νίκη (13-6) επί του Mohamed Alsuwee και συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά (5-0) με τον Ιταλό Andrea Minardi. Στον αγώνα που θα τον έστελνε στον τελικό με τον FIORE MATTEO δεν μπόρεσε να «τριτώσει» τις νίκες του. Στα ρεπεσάζ όμως επικράτησε με 6-2 του Jon Ibarra και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 
Ματσώτας Αθανάσιος: δεν μπόρεσε απέναντι στον Borja Marques Gutierrez (9-0)
Μωραϊτης Νικόλαος: ηττήθηκε με 4-3 από τον Jon Ibarra

 

  23 September, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα