Κάνε οικονομία στο νοικοκυριό με... καφέ!

mesaralive.gr  13 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Κάνε οικονομία στο νοικοκυριό με... καφέ!

Ιδού 9 άγνωστες χρήσεις του καφέ που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σου γλιτώσουν χρήματα.

Γιατί, όπως θα καταλάβεις, ο καφές σου λύνει τα χέρια, όχι μόνο όταν τον πίνεις!

1. Βάλε λίγο αλεσμένό καφέ στο ψυγείο και αυτός θα... ρουφήξει τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα φαγητά που δυσκολεύεσαι τόσο να ξεφορτωθείς. Ανανέωσε το υλικό κάθε δυο μήνες και έχεις πάντα μυρωδάτο ψυγείο.

2. Πασπάλισε κήπους, παρτέρια και γλάστρες με λίγους κόκκους καφέ και κράτα μακριά παντός είδους ζουζούνια -ειδικά μυρμήγκια και σαλιγκάρια.

3. Τρίψε λίγο νωπό καφέ (πάρε λίγο από το φίλτρο της καφετιέρας, για παράδειγμα) σε μικρές χαραγματιές στα ξύλινα έπιπλα και θα ξαφνιαστείς από το "μαγικό".

4. Ο καφές λειτουργεί και ως αποτελεσματικότατο λίπασμα για τα φυτά, ειδικότερα τα τριαντάφυλλα και τις ορτανσίες.

5. Πριν καθαρίσεις το τζάκι σου, πασπάλισε σπόρους καφέ στα υπολείμματα στάχτης έτσι ώστε να μη μολυνθεί η ατμόσφαιρα του σπιτιού.

6. Δεν θα το πιστέψεις, αλλά λίγο καφεδάκι μέσα σε ένα βρωμερό παπούτσι θα απορροφήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυσάρεστες οσμές. Σκόνη καφέ εννοούμε, έτσι;;;

7. Αν έχεις κουζινικά σκεύη όπου έχουν κολλήσει φαγητά και λίπη, ρίξε λίγους κόκκους καφέ και τρίψε μαζί με το σαπουνάκι σου.

8. Αν έχεις φάει ψαρικά και η "βρώμα" δεν λέει να φύγει, πάρε στη χούφτα σου λίγο καφέ και τρίψε. Λύθηκε το πρόβλημα αμέσως.

9. Και φυσικά, δεν μπορεί να λείπει από τις προτάσεις μας αυτή της διακόσμησης. Βάλε μεγάλους κόκκους καφέ σε μπολ στο σαλόνι, συνδύασέ τα με κεράκια ή λουλούδια και εντυπωσίασε!!!

 

Πηγή: womenonly.gr/MSN

 

mesaralive.gr  13 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα