“Καμπανάκι” απο Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά

  03 November, 2020 ΑΡΘΡΑ
“Καμπανάκι” απο Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η δυναμική του δεύτερου κύματος ενισχύεται μέρα με τη μέρα τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη των ιατρικών συντακτών κάνοντας γνωστό ότι από τα 2.166 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα τα 542 είναι στην Αττική και τα 506 στη Θεσσαλονίκη.

Είπε ότι στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε από την προηγούμενη βδομάδα σημεία εκθετικής αύξησης ξεπερνώντας πλέον τις 2.000 διαγνώσεις ανά ημέρα με μεγαλύτερη επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας.

Πρόσθεσε ότι η Αττική παρουσίασε αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο αρκετά μεγαλύτερη και εκρηκτική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου υπάρχει στη Θεσσαλονίκη η οποία ανά μονάδα πληθυσμού παρουσίασε έως και 4 φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σχέση με την Αττική. Η μετάβαση αυτή στη Θεσσαλονίκη έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης λέγοντας ότι υπήρξε δραματική κορύφωση του Rt το τρίτο τριήμερο του Οκτωβρίου.

Ανέφερε ότι οι νέοι 19 με 39 ετών έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση ξεπερνώντας τις 350 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχου πληθυσμού κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 40-65 με πάνω από 250 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχου πληθυσμού. Μίλησε για ανησυχητική αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες άνω των 65 με 100 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχου πληθυσμού.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.166 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, 13 θανάτους και 169 διασωληνωμένους.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα αλλάζει η καθημερινότητα των πολιτών σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες καθώς οι δύο περιοχές μπαίνουν σε καθεστώς ολικού lockdown.

 

  03 November, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα