Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

mesaralive.gr  03 July, 2018 ΑΡΘΡΑ
Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Εκλογές ή δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες μεταξύ της κυβέρνησης και της πΓΔΜ ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί.

Εκλογές ή δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες μεταξύ της κυβέρνησης και της πΓΔΜ ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως θα είναι ο ελληνικός λαός αυτός που θα αποφασίσει για την τελική έκβαση της συμφωνίας, εκτός αν περάσει από την Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία 180 βουλευτών. 

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές», είπε ο κ. Καμμένος.

Όπως υποστήριξε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκιόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».

Επανέλαβε πως «η συμφωνία είναι κακή» και θα κάνει ότι μπορεί να την «μπλοκάρει». 

Αναφορικά με τη χθεσινή απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο, διαβεβαίωσε πως έγινε λόγω φόρτου εργασίας, σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί να πει δημοσίως το θέμα το οποίο τον απασχολούσε, αλλά, όπως είπε, είναι έτοιμος να μιλήσει στους συντάκτες του υπ. Άμυνας.  

 

mesaralive.gr  03 July, 2018 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα