Kαλπάζει η παιδική παραβατικότητα στην Κρήτη

  03 October, 2024 ΑΡΘΡΑ
Kαλπάζει η παιδική παραβατικότητα στην Κρήτη

Διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι οι συλλήψεις ανηλίκων σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Δημογλίδου εκπρόσωπο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην Κρήτη σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου οκταμήνου 741 ανήλικοι συνελήφθησαν ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν συλληφθεί 385 ανήλικοι.

Σε όλη τη χώρα οι συλλήψεις αγγίζουν τις 9.000 ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί 6.000.

Σύμφωνα με την κυρία Δημογλίδου το πρόβλημα της βίας ανηλίκων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τονίζοντας πως πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος παίζει η οικογένεια και το σχολείου και δυστυχώς όταν επεμβαίνει η Αστυνομία είναι αργά γιατί το παράπτωμα έχει ήδη γίνει.

Η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε και στη νέα εφαρμογή Safe Youth για τους ανήλικους άνω των 12 ετών που θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη όπως ανέφερε «Το My Button, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμο μόνο για τους ανηλίκους άνω των 12 ετών και θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν σε περίπτωση που βρίσκονται σε κίνδυνο, για να καλούν άμεσα την αστυνομία στο σημείο στο οποίο κινδυνεύουν και κακοποιούνται».

Ακούστε τι είπε στο Radiome 88.4

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  03 October, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα