Kαλοκαιρινός ο καιρός στο νησί!

cretapost.gr  07 June, 2020 ΑΡΘΡΑ
Kαλοκαιρινός ο καιρός στο νησί!

Επιστρέφει η καλοκαιρία και στην Κρήτη με τη θερμοκρασία ν’ ανεβαίνει και τους ισχυρούς ανέμους να κοπάζουν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας, από σήμερα αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της προσεχής βδομάδας ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

«Σήμερα η ημέρα ξεκινά με λίγο ψύχρα ωστόσο οι θερμοκρασίες θα ανέβουν σε καλά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, η αφρικανική σκόνη έχει υποχωρήσει από χθες το απόγευμα και πλέον θα έχουμε μία καθαρή ατμόσφαιρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι για την ενδοχώρα και τα ορεινά της Κρήτης 16 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στις αστικές περιοχές θα είναι 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι το πρωί από δυτικές διευθύνσεις ωστόσο αργότερα θα ενισχυθούν φτάνοντας μέχρι και τα 4 μποφόρ, τοπικά ίσως και τα 5 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας παρόμοια καλός αναμένεται και ο καιρός την Δευτέρα με τις ίδιες συνθήκες σε ανέμους και θερμοκρασία ενώ και οι υπόλοιπη βδομάδα θα συνεχίσει η καλοκαιρία με λίγο υψηλότερη θερμοκρασία.

Προσοχή στην ακτινοβολία

Αρκετά επικίνδυνοι είναι οι υπεριώδεις ακτίνες κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.

«Η ακτινοβολία θα πρέπει να προσεχθεί γιατί οι υπεριώδεις είναι επικίνδυνοι από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Άρα η παραλία είναι ασφαλής όταν λαμβάνουμε και τα μέτρα προστασίας», επεσήμανε σχετικά ο κ. Λέκκας.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η θερμοκρασία στις θάλασσες αυτή τη στιγμή είναι κατά μέσο όρο 21 βαθμοί Κελσίου.

 

cretapost.gr  07 June, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα