Κεμπάπ κλασικά με ανάμεικτο κιμά

gastronomos.gr  17 July, 2022 ΑΡΘΡΑ
Κεμπάπ κλασικά με ανάμεικτο κιμά

Υλικά

Μερίδες: 6

 500 γρ. κιμάς αρνίσιος από σπάλα (περασμένος 2 φορές από τη μηχανή του κιμά)
 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά (περασμένος 2 φορές από τη μηχανή του κιμά)
 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, πολύ ψιλοκομμένο
 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
 50 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ, πάχους 2,5 εκ.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου, λαδώνουμε καλά τη σχάρα και τοποθετούμε ακριβώς κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά και τα λίπη του ψησίματος.
Παίρνουμε 6 μεταλλικές και πλατιές σούβλες (αν δεν έχουμε, παίρνουμε 12 καλαμάκια από μπαμπού και τα μουλιάζουμε σε νερό για λίγα λεπτά, ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο) και περνάμε τα κεμπάπ, πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας να κολλήσουν στις σούβλες.
Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε με πίτες αραβικές, ντομάτα σαλάτα ή ψητές ντομάτες, γιαούρτι και φέτες ξερού κρεμμυδιού, πασπαλισμένες με λίγο σουμάκ.

 

gastronomos.gr  17 July, 2022 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα