Kαλοκαιρινή ζέστη: Τι να τρώμε για να μυρίζουμε ωραία

  30 June, 2023 EY ZHNΑΡΘΡΑ
Kαλοκαιρινή ζέστη: Τι να τρώμε για να μυρίζουμε ωραία

Ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του χαρακτηριστική μυρωδιά. Αυτή η ξεχωριστή μυρωδιά είναι που βοηθά τα νεογέννητα να αναγνωρίζουν τα οικεία τους πρόσωπα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, γενετικοί κυρίως παράγοντες παίζουν ρόλο στο πώς μυρίζει κάθε άτομο. Όμως, αυτοί δεν είναι οι μόνοι.

Η ηλικία, το φύλο, η διάθεση, οι ορμονικές αλλαγές αλλά και, μεταξύ άλλων, οι διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να την επηρεάσουν. Επομένως, το ρητό «είμαστε ό,τι τρώμε» μάλλον ισχύει και στην περίπτωση της μυρωδιάς του σώματός μας.

Ποιες τροφές θα πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο για να μυρίζουμε ωραία

 

Σύμφωνα με έρευνες, τροφές που μπορούν να κάνουν τη μυρωδιά του σώματός μας πιο δυσάρεστη, είναι:

Το σκόρδο
Το κρεμμύδι
Το κόκκινο κρέας
Μπαχαρικά όπως το κύμινο και το κάρυ
Τα σπαράγγια και το ραπανάκι
Το ξύδι
Τα μπλε τυριά
Το μαριναρισμένο ψάρι
Το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση
Τρόφιμα και ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη
Το αλκοόλ

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι μια διατροφή υψηλή σε απλούς υδατάνθρακες (αναψυκτικά, γλυκά, ζάχαρη, λευκό ρύζι, λευκό ψωμί και ζυμαρικά) θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε άσχημη οσμή.

Οι τροφές που μας κάνουν να μυρίζουμε όμορφα

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου «Macquarie» στο Σίδνεϊ, τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, τείνουν να μυρίζουν καλύτερα από εκείνα που δεν τα προτιμούν.

Κατά τους ειδικούς, τα φρούτα και τα λαχανικά «καθαρίζουν» τον οργανισμό από τοξίνες και κατάλοιπα άλλων τροφών – κυρίως υδατανθράκων – ενώ «αρωματίζουν» το σώμα από μέσα προς τα έξω με μια πιο ευχάριστη, «φρουτώδη» μυρωδιά.

Επιπλέον, το κάρδαμο, η κανέλα, το θυμάρι και η μέντα φαίνεται να είναι… φυσικά αποσμητικά.

*Μην ξεχνάτε

Για να μυρίζετε ωραία, βεβαιωθείτε επίσης ότι καταναλώνετε αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιβλαβών βακτηρίων στο σώμα και άσχημη μυρωδιά.

 

  30 June, 2023 EY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα