Κάλεσμα σε συμμετοχή στις ομάδες της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

mesaralive.gr  11 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κάλεσμα σε συμμετοχή στις ομάδες της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» καλεί τους συμπολίτες μας, λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και επαγγελματίες ψυχικής υγείας να πάρουν μέρος, για μια ακόμα χρονιά, στις ομάδες που λειτουργούν στο νέο μας χώρο στην οδό Σπιναλόγκας 1 (στο ισόγειο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας).

Το Σωματείο «Υπέρβαση» συνεχίζει για 6η συνεχή χρονιά τις δράσεις του παρέχοντας όσο το δυνατόν υπηρεσίες υποστήριξης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στους ψυχικά πάσχοντες, με δεδομένη την έλλειψη των απαραίτητων κρατικών δομών που θα έπρεπε να υπάρχουν στην κοινότητα για την πρόληψη κρίσεων, τον αποστιγματισμό και την ομαλή επανένταξη των ψυχικά πασχόντων στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα δέχονται νέα μέλη είναι:

1. Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης για τους ασθενείς με υπεύθυνη την κ. Ζηδιανάκη Ράνια, ψυχίατρο. (Η ομάδα συνεχίζεται για 3η χρονιά και συνεχίζεται λόγω καλής ανταπόκρισης.) Συχνότητα διεξαγωγής : 2φορές μηνιαίως, Τρίτη 18:30.

2. Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης με διηγήματα ψυχοθεραπευτικά με συντονίστρια την κ. Μητράκη Μαριλένα, κοινωνική λειτουργό. Θα πραγματοποιείται 1 φορά μηνιαίως ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30.

3. Ομάδα γιόγκα Θα πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:30  με τη δασκάλα γιόγκα Τζωρτζίνα Μπερεδάκη.

4. Ομάδα φωτογραφίας με υπεύθυνη τη φωτογράφο Μανιαδή Βασιλεία.

5. Ομάδα εφημερίδας με υπεύθυνη τη αρχισυντάκτρια Βαγγελιώ Καρακατσάνη με περιοδική συχνότητα.

6. Ομάδα καλλιτεχνικής δημιουργίας με την εργοθεραπεύρια Εμμανουέλλα Σοφίου. Συχνότητα διεξαγωγής: 1 φορά το μήνα. Ημέρα διεξαγωγής: Πέμπτη.

Να σημειώσουμε ότι συνεχίζεται η κλειστή ομάδα ψυχοεκπαίδευσης για Διπολική διαταραχή με υπεύθυνες Παπαδοπούλου Στέλλα, ψυχίατρο και Κοψαχείλη Ισμήνη ψυχολόγο. Συχνότητα διεξαγωγής : 1 φορά μηνιαίως. 

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υπευθύνους των ομάδων-εθελοντές, που βοηθούν τους ψυχικά πάσχοντες χωρίς κανένα απολύτως όφελος, πέρα της ηθικής ανταμοιβής, και να καλέσουμε εκ νέου επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές κτλ) αλλά και απλούς πολίτες που μπορούν να μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους γύρω από ένα αντικείμενο (πλέξιμο, κατασκευή κοσμήματος, χορό, θέατρο κτλ), είτε ασχολούνται επαγγελματικά, είτε ασχολούνται ερασιτεχνικά, να συσπειρωθούν γύρω από την ΥΠΕΡΒΑΣΗ ενισχύοντας την προσπάθεια μας.  Όποιος ενδιαφέρεται για συνεργασία μπορεί να τηλεφωνήσει ή να στείλει e-mail με το βιογραφικό του στο [email protected]

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, μπορούν να απευθύνονται στo γραφείo μας (Σπιναλόγκας 1) κάθε Τρίτη, Πέμπτη από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στις παραπάνω μέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2813403841.

Συνεχίζουμε τη δράση μας και βάζουμε τα δυνατά μας καταπολεμώντας τους μύθους και τις προκαταλήψεις για μια κοινωνία αποδοχής και αλληλεγγύης.

Μη μένεις μόνος με το πρόβλημα σου, έλα μαζί μας. Οργανώσου στο σωματείο μας, πες ναι στη συλλογική δράση, κάνε την ατομική σου υπέρβαση!

 

Ηράκλειο 8/11/2016

 Για το Δ.Σ. της Υπέρβασης

Η Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

Καρακατσάνη Βαγγελιώ                   Μανιαδή Βασιλεία

 

mesaralive.gr  11 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα