Κακοκαιρία:Τα σχολεία της Κρητης που δε θα ανοίξουν σήμερα

  06 February, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κακοκαιρία:Τα σχολεία της Κρητης που δε θα ανοίξουν σήμερα

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σαρώνει το νησί θα επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων και στην Κρήτη, με τις δημοτικές αρχές να έχουν λάβει την απόφαση για το κλείσιμό τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δείτε ποιες σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν ανά περιφερειακή ενότητα:

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες θα μείνουν κλειστά

Ο Δήμος Ηρακλείου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου.

Επισήμως δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση από τον Δήμο Ηρακλείου για τηλεκπαίδευση μόνο για τα κλειστά σχολεία

Πιθανόν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του Γοργολαϊνίου, δημοτικής κοινότητας του Ηρακλείου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση για τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν ο Δήμος Ηρακλείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα και Πύργου. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργήσουν κανονικά».

Από την εξέλιξη της κακοκαιρίας ως τώρα δε φαίνεται στο σχεδιασμό να υπάρχει πλάνο για να κλείσουν άλλα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου ωστόσο αν τα φαινόμενα ενταθούν πολύ τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει τέτοια απόφαση και να ανακοινωθεί. Την ίδια στιγμή όμως καταφθάνουν email από αρκετά σχολεία προς γονείς παιδιών που φοιτούν στο Ηράκλειο ότι υπάρχει πιθανότητα τηλεκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα.

Στον Δήμο Μαλεβιζίου: Κλειστά όλα τα σχολεία στον Δήμο Μαλεβιζίου  H επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ -ΜΕΑ.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται στην περιοχή και αναμένονται να ενταθούν τις επόμενες ώρες στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «BARBARA», σύμφωνα με το αναθεωρημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων. Λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι το σύνολο του Δήμου Μαλεβιζίου τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η οδηγία για τον περιορισμό των μετακινήσεων».

Δήμος Χερσονήσου: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) στο Δήμο Χερσονήσου.

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σε ολόκληρη την Κρήτη και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για περαιτέρω επιδείνωση, ελήφθη η απόφαση να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο χερσονήσου για αύριο Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες.

Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση μέσω webex.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Δήμοι Γόρτυνας και Αμαρίου: Κλειστά θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Γόρτυνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Επίσημη ενημέρωση προς το neakriti.gr από τον Δήμο Γόρτυνας αναφέρει ότι δεν θα λειτουργήσει καμία σχολική δομή στην περιοχή. Σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε αναφέρεται: «Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός - Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Δήμος Φαιστού: Λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών κι εξαιτίας του ψύχους που αναμένεται να επικρατήσει, ειδικά τις πρωινές ώρες, με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, ανακοινώνεται ότι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαιστού, θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνει τη μη λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου, για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (ψύχος, παγετός), σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα/ολισθηρότητα των δημοτικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών και με δεδομένο ότι τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις σχετικές μετεωρολογικές προγνώσεις.

Ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, με απόφαση του Αντιδημάρχου κυρίου Σεραφειμίδη Γιώργου, ενημερώνει τους Δημότες του, ότι λόγω τον άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, αύριο Δευτέρα 6/2/2023 , θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης ( βρεφικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια) που λειτουργούν στην επικράτεια του Δήμου.

Περιφερειακή νότητα Χανίων:

Στον δήμο Χανίων αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο δήμος Καντάνου Σελίνου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι λόγω της κακοκαιρίας αναστέλλεται η λειτουργία της όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023. Επίσης ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αναστέλλονται. Για την Τρίτη 07.02.2023 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ο Δήμος Κισάμου, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους, αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα “, για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.

Στον Δήμο Σφακίων λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αποφασίζεται ότι για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου θα είναι κλειστό. Επίσης το Γυμνασιο και Λύκειο Χ.Σφακίων.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων. Ανάλογα την πορεία της κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

Κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Ο Δήμος Οροπεδίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, κλειστό θα παραμείνει αύριο το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κρούστα. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργήσουν κανονικά. 

 

  06 February, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ