Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας-Έρχονται σκόνη και λασποβροχές

  26 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας-Έρχονται σκόνη και λασποβροχές

Με αφρικανική σκόνη, νοτιάδες, ζέστη και λασποβροχές θα διανύσουμε τις επόμενες μέρες, όπως προειδοποιούν μετεωρολόγοι.

Ενα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά, φέρνοντας αφρικανική σκόνη και βροχές στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, αναμένονται λασποβροχές από σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν από την Αφρική προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν την θερμοκρασία ακόμη και πάνω από τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Για αυξημένες συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης το επόμενο διήμερο στη χώρα μας, κάνει λόγο και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Διαταραχή από την Ιταλία

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνει σε ανάρτησή του πως σήμερα, Τρίτη, «θα επηρεαστούμε από την διαταραχή που έρχεται από την Ιταλία και έτσι σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από τη νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν και ανατολικότερα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση Καλλιάνου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, αφού βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Επτάνησα, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι από 4 – 8 μποφόρ, με έντονη την παρουσία αφρικανικής σκόνης.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία από 10 – 20 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Βροχερός ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 6 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 6 μποφόρ.

Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια

Σύμφωνα με το meteo, σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου,  αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά οι οποίες μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στα δυτικά και νότια αναμένεται μεταφορά Σαχαριανής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 10 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο αναμένονται νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16-17 βαθμούς Κελσίου.

 

  26 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα