Καιρός-Κρήτη:Κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

  23 May, 2022 ΑΡΘΡΑ
Καιρός-Κρήτη:Κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Θερμή εισβολή αναμένεται τις επόμενες ημέρες καθώς την ανιούσα παίρνει από την ερχόμενη Τετάρτη έως και το Σάββατο ο υδράργυρος, με τοπικά πολύ υψηλές θερμοκρασίες και εξασθένηση των ανέμων στο νησί μας

Καλοκαιρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο από μεθαύριο Τετάρτη, 25 Μαΐου, με τον υδράργυρο, σύμφωνα με τις προγνώσεις να παραμένει σταθερά ψηλά έως και το Σάββατο, 28 Μαΐου.

Ειδικότερα Από την Τετάρτη ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» όλο και πιο ψηλά, οι άνεμοι εξασθενούν και οι συνθήκες ευνοούν την ημέρα τις βουτιές στις παραλίες και τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια, τις βόλτες.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, θα είναι πιο δύσκολη για όσους δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από τον ζεστό ήλιο και χωρίς δυνατότητα να δροσιστούν σε κλιματιζόμενους χώρους. Το σκηνικό αναμένεται άκρως καλοκαιρινό, ακόμη κι αν δεν έχει μπει ακόμη επισήμως το καλοκαίρι.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη αύριο Τρίτη

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αύριο Τρίτη, 24 Μαΐου προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο Αρκαλοχώρι. Αραιές νεφώσεις προβλέπονται τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 3. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στο Ρέθυμνο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια προβλέπεται ηλιοφάνεια τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Το μεσημέρι αναμένονται πυκνές νεφώσεις και βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες στα Χανιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στα Σφακιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται και στην Ιεράπετρα, το απόγευμα μόνο θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα τις πρωινές ώρες αναμένεται περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βόρειοανατολικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 με και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 με και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 28 Μαΐου

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Κυριακή, 29 Μαΐου

Μεταβολή του καιρού αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 

  23 May, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα