Kαιρός: Για έντονα φαινόμενα προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε προειδοποίηση επισημαίνοντας ότι για αύριο Τετάρτη (23/2) θα επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.
Πιο αναλυτικά:
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Το Λιμεναρχείο καλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή του Ηρακλείου να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Παράλληλα έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
Δείτε επίσης
- Σαλάτα με σκιουφιχτά μακαρόνια και χταπόδι
- Τραμπ: Δασμοί 30% στην Ε.Ε. από 1η Αυγούστου
- Κάθεστε με τις ώρες στην τουαλέτα; Πότε αποτελεί σημάδι κινδύνου για καρκίνο παχέος εντέρου
- WWF Ελλάς: Η κατανάλωση των ψαριών που έχουν «εισβάλλει» στις θάλασσές μας
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 3 νομούς της Κρήτης
Σχετικά άρθρα
- Καιρός: Ανάσα δροσιάς απο σήμερα στη χώρα-Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία
- Nέο κύμα καύσωνα απο σήμερα στη χώρα-Οι θερμοκρασιές στην Κρήτη
- Λιμεναρχείο Ηρακλείου : έκτακτη προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους αύριο Παρασκευή
- Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας σήμερα-Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
- Καιρός: Από αύριο ο τριήμερος καύσωνας