Και ο γενικός θέλει να είναι παρών στις υπογραφές!

Mesaralive.gr  07 October, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Και ο γενικός θέλει να είναι παρών στις υπογραφές!

Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γ.Δέδε στην Κρήτη θα κρίνει το πότε θα κληθεί η «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» να υπογράψει την σύμβαση για το έργο της Μεσαράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ.Καζάσης είπε  ότι όλα είναι έτοιμα για να υπογραφεί η σύμβαση, αλλά περιμένουν το τελικό “οκ” από τον κ.Δέδε.

“Είμαστε σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα που θα έρθει όπως ξέρετε στην Κρήτη για να ανακοινώσει μια σειρά από έργα, πολύ σημαντικά” τόνισε ο κ.Καζάσης και επεσήμανε ότι θα συνδυαστεί αυτό πιθανότατα με την επίσκεψη του γενικού γραμματέα.

Το υπουργείο θεωρεί ότι ‘έτρεξε” πολύ αυτό το έργο και προφανώς θέλει να το αξιοποιήσει και επικοινωνιακά γι αυτό έχει εκφράσει ο κ.Δέδες την επιθυμία να είναι παρών στις υπογραφές με την η «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» η οποία πήρε το έργο με ποσό προσφοράς 30.346.857,13 €.  

“Είναι σπουδαίο έργο και ρίχνει βάρος και η κυβέρνηση. Είναι ένα έργο πνοής για την Μεσαρά και την ενδοχώρα της Κρήτης” αναφέρει ο κ.Καζάσης που τονίζει ότι “όλα σχεδόν είναι έτοιμα, έχουν έρθει οι φάκελοι και θα προγραμματιστεί η υπογραφή της σύμβασης.”

Θυμίζουμε ότι ξεπεράστηκε και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο αφού πέρασε από την Επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η νέα σύμβαση για το δρόμο της Μεσαράς.

Για το δρόμο ενημέρωσε αναλυτικά ο κ.Σπίρτζης ο οποίος και απάντησε και στις ερωτήσεις για το πως ο οδικός άξονας της Μεσαράς στοίχισε τόσα πολλά χρήματα (σχεδόν 9 εκατομμύρια ευρώ κάθε χιλιόμετρο!).

Τονίστηκε ότι είναι η γεωμορφολογία τέτοια στη Μεσαρά με νερά, γυψους, προβλήματα συν τα τεχνικά έργα που ανέβασαν το κοστος ψηλά.

«Από τα 16 χιλιόμετρα τα 2 χιλιόμετρα είναι διπλού κλάδου και 2,5 χιλιόμετρα είναι δύσκολα τεχνικά έργα. Ένα χιλιόμετρο είναι οι κοιλαδογέφυρες, 200 μέτρα στέγαστρα, 1400 μέτρα οι σήραγγες και έχει 5 κόμβους» ανέφερε ο υπουργός που τόνισε ότι τα λεφτά θα εξασφαλιστούν.

Η νέα εργολαβία έχει να τελειώσει το στόμιο- έξοδο της σήραγγας, να φτιάξει τη γέφυρα Πανασσού και δώσει λύση με τα πρανή που είχαμε καταρρεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι με γρήγορη και συνεχή δουλειά μπορεί το έργο να μην χρειαστεί καν τους συμβατικούς 30 μήνες…          

 

cretalive.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

Mesaralive.gr  07 October, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα