Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 8χρονη επειδή «απελευθέρωσε τους παπαγάλους τους»

  05 June, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 8χρονη επειδή «απελευθέρωσε τους παπαγάλους τους»

Ένα οκτάχρονο κορίτσι στο Πακιστάν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους εργοδότες του επειδή κατά λάθος απελευθέρωσε τους παπαγάλους τους, σύμφωνα με την αστυνομία.  

Την Κυριακή, η Ζοχρά που δούλευε ως οικιακή βοηθός, άνοιξε το κλουβί με τους παπαγάλους για να τους ταΐσει, ωστόσο τα πουλιά κατάφεραν και πέταξαν στην ελευθερία, όπως ανέφερε ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος της Rawalpindi στην πόλη Bahria.   

Για να την τιμωρήσουν, οι εργοδότες της -που διατηρούν επιχείρηση με αγοραπωλησία ζώων- την ξυλοκόπησαν μέχρι αναισθησίας προτού την εγκαταλείψουν σε νοσοκομείο της περιοχής όπου και κατέληξε τη Δευτέρα.  

Το νοσοκομείο κάλεσε την αστυνομία και ήδη έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι.  

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας «το θύμα ήταν ακόμα ζωντανό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έφερε τραύματα στο πρόσωπο, τα χέρια, το θώρακα και τα πόδια. Επίσης είχε τραύματα στους μηρούς που υποδεικνύει πως ίσως κακοποιήθηκε σεξουαλικά».  

Η Ζοχρά είχε προσληφθεί για να προσέχει το μωρό της οικογένειας, η οποία σε αντάλλαγμα πλήρωνε την εκπαίδευσή της.   

Οι ύποπτοι προφυλακίστηκαν ενώ η έρευνα και η συλλογή στοιχείων για το σχηματισμό δικογραφίας συνεχίζεται. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο προφυλακισθείς παραδέχτηκε πως εκείνος και η σύζυγός του ξυλοκόπησαν τη Ζαχρά επειδή «άφησε τους πανάκριβους παπαγάλους να φύγουν από το κλουβί».  

Η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα τής παιδικής εργασίας στο Πακιστάν. Σύμφωνα με έρευνα τού 2018 της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, περίπου 12 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται.   Και παρότι η χώρα δεν έχει κατώτατο όριο στην ηλικία των εργαζομένων, ο νόμος απαγορεύει την εργασία ανηλίκων ως οικιακών βοηθών.  

Με πληροφορίες από CNN 

 

  05 June, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα