Ξεπέρασαν τις 1000 οι μονάδες αίματος από την Αγία Βαρβάρα!

  28 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ξεπέρασαν τις 1000 οι μονάδες αίματος από την Αγία Βαρβάρα!

Ξεπέρασαν τις 1.000, οι φιάλες αίματος που έχουν προσφέρει οι εθελοντές αιμοδότες της Αγίας Βαρβάρας στο πρόγραμμα του «Αιματοκρήτη»-10 χρόνια συνεργασίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας!

10 χρόνια τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών συμπληρώνονται στην Αγία Βαρβάρα του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.  Οι αιμοδοσίες διοργανώθηκαν από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας και άλλους τοπικούς φορείς. Αναπτύχθηκε πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας (χωρίς ύπαρξη "τράπεζας αίματος") που περιελάμβανε ενημερώσεις σε σχολεία, ομιλίες στο ευρύ κοινό, σταθερή  κινητοποίηση των νέων εθελοντών αιμοδοτών. Στο διάστημα αυτό οργανώθηκαν 30 αιμοδοσίες στις οποίες διατέθηκαν 1011 μονάδες αίματος στα νοσοκομεία του Νομού Ηρακλείου για τις ανάγκες τακτικών και εκτάκτων περιστατικών.   Έχοντας βάλει τα θεμέλια μιας σοβαρής ανάπτυξης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή, ο "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας προχώρησε και στην προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών με εντυπωσιακή συμμετοχή των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας. 

Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί μια τρανή απόδειξη ότι η εθελοντική αιμοδοσία μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμα, χωρίς την ύπαρξη τραπεζών αίματος ή άλλης μορφής "αιμοδοσιών αντικατάστασης" (αφού δηλαδή έχει προκύψει η ανάγκη) αλλά μέσα από τακτική, συνειδητοποιημένη προσφορά, που είναι και η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να αποκτήσει επάρκεια ασφαλούς αίματος η χώρα μας και να σταματήσει τις εισαγωγές αίματος.

 

«Αιμοδοτούμε μαζί για όλους όσους μας έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις»

Λίγα λόγια για τον «Αιματοκρήτη»

 

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" είναι ένα νομικά αναγνωρισμένο σωματείο με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και σκοπό την προαγωγή ιδεών όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά οργάνων και η δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (δωρεά μυελού οστών&ομφάλιου αίματος), με κύριες δράσεις την διοργάνωση αιμοδοσιών και ενημερωτικών εκδηλώσεων στο ευρύ κοινό και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ιδρύθηκε το 1985 και αποτελεί τον παλαιότερο εν ενεργεία σύλλογο δωρητών οργάνων στην Ελλάδα, ενώ από το 2008 ανέπτυξε πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης αιμοδοσίας, χωρίς τράπεζα αίματος, με στόχο οι αιμοδότες να προσφέρουν τακτικά και συνειδητοποιημένα και δημιουργίας μιας νέας γενιάς εθελοντών αιμοδοτών.

 

  28 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα