
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup
Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του Eurogoup με συμφωνία η οποία "ξεκλειδώνει" δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι το ποσό της δόσης που ήταν προς συζήτηση ανερχόταν στα 8,5 - 9 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η ελληνική πλευρά πίεζε για υψηλότερο ποσό.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η σημερινή συνεδρίαση θα κατέληγε σε συμφωνία.
Η "αισιοδοξία" αφορούσε την απόφαση για εκταμίευση ενός πακέτου δόσεων το οποίο προτείνεται σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr να κινείται περί τα 8,5-9 δισ. ευρώ, αλλά και στην πρόθεση που εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem να υπάρξει σήμερα κάποια επιπλέον "σαφήνεια" για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της ευρωζώνης, η πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στους επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών ήταν να ανέλθει στα 8,5 δισ., ωστόσο, αναμένεται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup).
cretalive.gr
Δείτε επίσης
- Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών από τον Πούτιν -Πάνω από 700 επιθέσεις της Ρωσίας
- Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα -Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
- Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για τον νέο Πάπα - Γιατί υπήρξε καθυστέρηση, πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία
- Σφοδρά πυρά πυροβολικού ανταλλάσσουν Ινδία και Πακιστάν - Τουλάχιστον 34 νεκροί
- Δημοσκόπηση: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι πιθανός εντός πέντε έως 10 ετών»
Σχετικά άρθρα
- Eurogroup: Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία
- To ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup
- Προτείνεται μoντέλο 3 πυλώνων για την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, ενόψει του eurogroup
- Η πορεία της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup
- Οριστική η μη περικοπή των συντάξεων-Περνάει τη Δευτέρα από το Eurogroup ο προϋπολογισμός !