Ξεκινά η δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

mesaralive.gr  08 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Ξεκινά η δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσουν σημερα εννέα νεαροί συμφοιτητές του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Είναι αντιμέτωποι με τις  κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του άτυχου φοιτητή.

Πρόκειται για άτομα με καταγωγή από την Κρήτη, όλοι τους ηλικίας σήμερα από 20 έως 24 ετών.

Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, η παραπομπή τους αφορά διάφορα περιστατικά ξυλοδαρμών και bullying που σημειώθηκαν σε βάρος του άτυχου νεαρού κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η υπόθεση του Γιακουμάκη και το Bullying που αποκάλυψε το “Τούνελ”

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη πάγωσε την κοινή γνώμη όχι μόνο γιατί ένας νέος μόλις 20 χρόνων έχασε την ζωή του, αλλά γιατί ανέδειξε το Bullying στην Ελλάδα και έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους με αναμμένα κεριά στα χέρια.

Η έρευνα της δημοσιογράφου-ερευνήτριας Αγγελικής Νικολούλη στα Γιάννενα αποκάλυψε το δράμα που βίωνε ο Βαγγέλης από την παρέα των Κρητικών συμπατριωτών του, που ασκούσε σε βάρος του ένα διαρκές και καθημερινό εκφοβισμό.

Πολλοί άνθρωποι τότε ταυτίστηκαν με τον αδικοχαμένο νέο και το “Τούνελ” κατακλείστηκε από καταγγελίες ατόμων που είχαν αντίστοιχα βιώματα στη ζωή τους.

Αυτή η υπόθεση έκανε ξαφνικά τον κόσμο να μιλάει ανοιχτά για τα φαινόμενα Bullying και για πρώτη φορά θύματα απευθύνονταν στις Αρχές αλλά και σε φορείς ζητώντας βοήθεια.

Ο δευτεροετής σπουδαστής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο ευαίσθητος και χαμηλών τόνων Βαγγέλης από την Κρήτη, εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου 2015 από την Σχολή του.

Τον χαμό του ανακάλυψε η μητέρα του που τηλεφωνούσε στο κινητό του, αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Ανήσυχη, γιατί τελευταία τον έβλεπε πιεσμένο από την χαμηλή απόδοσή του στη Σχολή, κάλεσε τους συμφοιτητές του και ζήτησε να τον βρουν.

 

mesaralive.gr  08 April, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα