Ισραήλ: «Όχι» στο αίτημα Νετανιάχου να μην παραστεί στην έναρξη της δίκης του

«Όχι» στο αίτημα του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην παραστεί στην έναρξη της δίκης του είπε δικαστήριο του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τους δικαστές, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι παρών στη δικαστική αίθουσα για να ακούσει αυτοπροσώπως τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Υποστήριξε ότι θα ήταν σπατάλη δημοσίου χρήματος
Ο Νετανιάχου είχε ζητήσει από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ να μην παραστεί στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου στις 24 Μαΐου, την οποία χαρακτήρισε τυπική διαδικασία.
Μάλιστα, σύμφωνα με το σκεπτικό του, το να φέρει μαζί τους σωματοφύλακές του θα ήταν σπατάλη δημοσίου χρήματος και παραβίαση των κανόνων περί συναθροίσεων, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Οι πολιτικοί αντίπαλοί του ωστόσο πιστεύουν ότι στόχος του Νετανιάχου ήταν να αποφύγει την εικόνα του πρώτου εν ενεργεία πρωθυπουργού που διώκεται ποινικά για διαφθορά. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν δωροδοκία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο.
Δείτε επίσης
- Δήμος Γόρτυνας: Δομή ημερήσιας φροντίδας με κοινωνικό αποτύπωμα – Σε λειτουργία το ΚΗΦΗ στον Πανασό
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Γόρτυνας αύριο Σάββατο 17 Μαΐου
- Αντιπυρική άσκηση εκκένωσης στον οικισμό Ματάλων – Ενεργοποίηση του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ»
- Κρήτη: Πότε «πέφτουν» οι θυελλώδεις άνεμοι- σχεδόν 1000 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα
- Δ. Φαιστού: Σχολική εκδήλωση στο Τυμπάκι για την επέτειο των 84ων ετών από τη μάχη της Κρήτης